למצוא מתכון למאפים בריאים, מזינים וטעימים, זה כמו למצוא זהב. מאפינס השוקולד שלפניכם הוא המתכון הבריא והמושלם. לא נדרש מיקסר, לוקח רק 10 דקות להכין את הבלילה, והוא מורכב מחומרים פשוטים; קמח מחיטה מלאה, 2 חלבונים לשמירה על תכולת השומן, מעט סוכר ומעט דבש שלא מנפחים את ספירת הקלוריות - ובמקום שמן, יוגורט יווני ורסק תפוחים ששומרים על לחות ואווריריות. כך מכינים!
אופן הכנת המאפינס שוקולד:
-
חממו את התנור ל-220° מעלות צלזיוס, ושמנו בעדינות תבנית מאפינס.
-
ערבבו בקערה גדולה: רסק תפוחים, סוכר, דבש, חלבוני ביצה, יוגורט יווני ותמצית וניל, עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
-
בקערה נפרדת, נפו קמח, אבקת קקאו, מלח, סודה לשתייה ואבקת אפייה.
-
בהדרגה, הוסיפו את החומרים הרטובים לקערת החומרים היבשים וערבבו. שימו לב שאינכם מערבבים יותר מדי.
-
הוסיפו את שבבי השוקולד וערבבו עד לקבלת בלילה אחידה.
-
חלקו את הבלילה בין 12 תבניות המאפינס באופן שווה.
-
הכניסו את התבנית לתנור ואפו במשך 5 דקות.
-
הורידו את הטמפרטורה ל-190° מעלות והמשיכו לאפות 13 דקות נוספות.
-
הכניסו קיסם למרכז כל מאפין. אם הוא יוצא נקי, המאפין מוכן. אם לא, אפו 2 דקות נוספות.
-
הוציאו מהתנור והניחו את התבנית על השיש ל-3 דקות. לאחר מכן, הוציאו את המאפינס מהתבנית והניחו להם להתקרר לחלוטין.
טיפ השף:
* לתשומת ליבכם: מאפינס יכולים להישאר טריים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד 5 ימים. ניתן להקפיא מאפינס עד שלושה חודשים. לאחר ההקפאה, לחמם במיקרוגל דקה אחת ולהגיש.
מקור: דבורה שביט