מתכון לחטיף בריא - מאפינס סולת ואוכמניות! אל תרגישו רע עם זה שכבר אכלתם, אתם עוד תודו לנו על המתכון הזה.
אופן הכנת המאפינס אוכמניות:
-
חממו מראש תנור לחום של 180° מעלות.
-
אין צורך לשמן את הספלים, אך ניתן לחתוך עיגול של נייר אפייה לתחתיתם, למקרה הצורך.
-
ערבבו בקערה את הקמח, הסולת, הסוכר, המלח ואבקת האפייה.
-
בקערה נפרדת, טרפו את החמאה, הריוויון, הדבש ותמצית הוניל.
-
מזגו את התערובת הרטובה לתוך היבשה וערבבו קלות, השאירו מעט גושים וחלקים יבשים.
-
הוסיפו את הפקאנים והאוכמניות, קפלו היטב לתוך התערובת.
-
העבירו לספלים, השאירו מרווח תפיחה, ואפו בתנור במשל 40-50 דקות. המאפינס מוכנית כאשר ראשם מושחם וקיסם יוצא מהם יבש.
מקור: יפית חיון