ספגטי ברוטב עגבניות ותוספת של בשר טחון זו מנה אהובה בכל רחבי העולם, ובגרסה הצמחונית הבאה אתם כלל לא תרגישו בחסרון של הבשר. הפטריות שעשירות בסלניום - נוגד חמצון חזק שמתקן נזק תאי, מקבלות טעם עשיר מהתיבול, ועם תוספת היין האדום המנה הצמחונית הזו הופכת לבסיס עבור ארוחת גורמה של ממש.
אופן הכנת הספגטי בולונז:
-
חממו את התנור שלכם ל-180 מעלות ורפדו תבנית אפייה בנייר כסף. הניחו את החציל על התבנית, הכניסו אותו לתנור ואפו עד שהוא מתרכך (כחצי שעה עד שעה).
-
בזמן שהחציל בתנור, התחילו בהכנת הרוטב: חממו 1 כף שמן על מחבת גדולה על להבה בינונית-גבוהה. הניחו את הפטריות על המחבת וטגנו אותן עד להשחמה, כ-8-10 דקות.
-
בסיר גדול ועל להבה בינונית חממו את השמן הנותר והוסיפו לו את הבצל, הסלרי והגזר. תבלו ב-¼ כפית מלח וערבבו עד שהירקות מתרככים, כ-10-12 דקות.
-
הוסיפו לסיר עם הירקות את היין וערבבו אותם היטב ובעדינות. בשלו את הרוטב עד שהיין יצטמצם למחצית מהכמות שלו, כ-5-7 דקות.
-
הוסיפו לסיר את רסק העגבניות, השום, הבזיליקום, האורגנו, הטימין והעגבניות המרוסקות ובשלו במשך 5 דקות.
-
הוציאו את החציל, קלפו ומעכו אותו, ולאחר מכן הוסיפו לסיר עם הרוטב. הוסיפו את הפטריות ו-½ כפית המלח הנותרת וערבבו עד שכל הרכיבים יתאחדו.
-
הנמיכו את עוצמת הלהבה, כסו את הסיר עם הרוטב ובשלו אותו למשך שעה לפחות.
-
בינתיים, בשלו את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה, ולאחר שהיא תתבשל סננו והעבירו אותה לסיר עם הרוטב. ערבבו היטב עד שהפסטה תתכסה היטב ברוטב.
-
חלקו את הפסטה לצלחות הגשה ותבלו בעשבי תיבול קצוצים ופרמז'ן לפי רצונכם.