מתכון למרק איטלקי שהוא לא רק עשיר בטעמים, בריא ומזין, אלא הוא גם צבעוני ומרשים את כל הסועדים. במנה הזו תמצאו שילוב בין החלבון של השעועית עם הפחמימה של הפסטה, אשר יחדיו יוצרים בסיס לארוחה מזינה ומשביעה.
אופן הכנת המרק שעועית:
-
בשלו את השעועית הלבנה עד שהיא כמעט רכה (המשך הבישול שלה יהיה במרק). סננו את השעועית ושמרו בצד את נוזלי הבישול שלה.
-
חממו 3 כפות שמן זית בסיר גדול על אש בינונית. הוסיפו את הבצל, את הגזר ואת הסלרי וטגנו עד שכל הירקות יתרככו.
-
הוסיפו את המים, את העגבניה והשעועית יחד עם נוזל הבישול והביאו לרתיחה.
-
לאחר מכן הנמיכו את האש ובשלו את המרק במשך כ-25 דקות, תוך כדי עירבוב מדי פעם.
-
הוסיפו את הפסטה והביאו לרתיחה פעם נוספת.
-
בשלו עד שהפסטה תתרכך אך עדיין מוצקה מעט, כ-10 דקות. אם המרק סמיך מדי אפשר להוסיף עוד כוס מים.
-
תבלו את המרק במלח ופלפל לפי הטעם.
-
המרק מוכן וכעת נשאר רק לצקת אותו לקערות. ניתן להגיש עם מעט בצל ירוק קצוץ, וטפטופים של שמן זית כתית מעולה.
מקור: שמוליק הכט