התפוח הוא פרי מצוין שיכול לסייע לכם לשלוט על רמות הכולסטרול בגוף ולמנוע מחלות לב. הכנה של לביבות אפויות בעזרת הפירות האהובים הללו, במקום טיגונן, הופכת את המתכון הטעים והנהדר שלפניכם לבעל ערך קלורי נמוך משמעותית ביחס ללביבות המטוגנות, וכל שולחן לחגיגי במיוחד.
אופן הכנת הלביבות תפוחי עץ:
-
חיתכו את תפוחי העץ לחצאים, הוציאו את הגרעינים וגרדו את התפוחים על פומפיה.
-
ערבבו את גרידת התפוחים עם שאר החומרים והניחו במקרר למשך כשעה.
-
חממו תנור ל-150° מעלות ורפדו תבנית עם נייר אפייה.
-
צרו מהבלילה בעזרת 2 כפות לביבות דקות והניחו אותן על תבנית האפייה. שמרו על מרווח של 1 ס"מ בין לביבה ללביבה.
-
הכניסו את התבנית לתנור ואפו את הלביבות עד שהן ישחימו קלות.
מקור: נעמה פ.