מתכון ללביבות בעלות ערך תזונתי רב, בעיקר בזכות הקינואה, והמדד הקלורי שלהן הוא נמוך במיוחד. החמוציות הכלולות במנה מוסיפות לה כמות נאה ומבורכת של נוגדי חמצון, כמו גם מעניקות ללביבות מרקם ייחודי ומרענן.
רכיבים ללביבות קינואה וחמוציות:
אופן הכנת הלביבות קינואה וחמוציות:
-
הרתיחו את המים בסיר ולאחר מכן הוסיפו לתוכו את הקינואה.
-
הניחו את הסיר על להבה קטנה למשך כ-20 דקות.
-
כבו את הגז והשאירו את הסיר מכוסה למשך כ-20 דקות נוספות.
-
העבירו את הקינואה לקערה, ולאחר שתתקרר מעט הכניסו את שאר המרכיבים (למעט השמן).
-
ערבבו את העיסה ותנו לה לשבת בקערה למשך כ-20 דקות.
-
חממו מחבת עם השמן.
-
לאחר שרתח השמן, צרו בעזרת 2 כפות לביבות דקות, העבירו את הלביבות אל המחבת וטגנו אותן מ-2 צדדיהן עד שיקבלו גוון זהבהב.
-
העבירו את הלביבות מהמחבת לצלחת מרופדת בנייר סופג, והניחו נייר סופג גם מעליהן על מנת שייספג השמן.
מקור: נעמה פ.