הקישוא והגזר הם מקורות מצוינים לוויטמין A שחיוני למערכת הראייה, ולבריאות העור והרקמות הריריות. אם לא די לכם בכך, אז וודאי תשמחו לשמוע שהמתכון להכנת לביבות מהם הוא פשוט להכנה, וטעמן מצוין!
מקור תמונה:
stu_spivack
רכיבים ללביבות קישוא וגזר:
אופן הכנת הלביבות קישוא וגזר:
-
גרדו את הגזרים והקישואים לקערה באמצעות פומפייה.
-
סחטו היטב את הגרידות.
-
הוסיפו את שאר המצרכים (למעט השמן) וערבבו היטב.
-
חממו את השמן על מחבת.
-
סחטו את התערובת משאריות נוזלים על דופן הקערה בעזרת כף, וצרו לביבות דקות בעזרת 2 כפות.
-
טגנו את הלביבות מ-2 צדדיהן עד שהן משחימות קלות.
-
הניחו את הלביבות המוכנות על נייר סופג וכסו אותן עם שכבת נייר סופג, על מנת לספוג את כל השמן.
מקור: נעמה פ.