המשקה התוסס מעניק לעוגה הזאת מהמתיקות שלו וגם הופך אותה לסופר-עסיסית.
רכיבים לעוגת קולה ומרשמלו:
אופן הכנת העוגת קולה ומרשמלו:
-
חממו תנור ל-180° מעלות.
-
ערבבו את הקמח והסוכר בקערה.
-
בקערה אחרת אחדו תוך כדי ערבוב את החמאה המומסת, הקקאו והקולה, ומיזגו לקערה עם הקמח והסוכר.
-
הוסיפו את הלֶבֶּן, הביצים הסודה לשתייה והווניל וערבבו היטב. הוסיפו את המרשמלו, וערבבו.
-
צקו את התערובת לתבנית משומנת ואפו במשך 40 דקות.
אופן הכנת הציפוי קקאו:
-
בכלי מתאים על אש בינונית ערבבו שליש 15 גרם חמאה, 2 כפות אבקת קקאו ו-6 כפות קולה והביאו לרתיחה.
-
הוסיפו שקית אבקת סוכר וערבבו.
-
הוסיפו אגוזים קצוצים, ולאחר ערבוב נוסף מרחו את הציפוי על פני העוגה החמה.
מקור: גלי בן-דור