אתם יכולים להכין רוטב אלפרדו חלבי רגיל, אבל כאן מובא לפניכם רוטב טבעוני למקרה שתרצו להכין מנה שהיא פרווה. הלפת, שבדרך כלל נאפית או נצלית, מקבלת כאן תפקיד חדש ומפתיע!
רכיבים לרוטב קשיו טבעוני:
אופן הכנת ה"ספגטי" לפת:
-
חממו תנור ל-200 מעלות.
-
קלפו בעזרת קולפן רצועות דקות וארוכות ככל האפשר מהלפת.
-
זלפו כף שמן זית על רצועות הלפת עד שכולן מצופות.
-
הניחו נייר אפייה בתבנית והעבירו אליו את רצועות הלפת. אפו במשך 20 דקות והוציאו מהתנור.
-
שטפו את כרובי הניצנים וחתכו אותם לרבעים.
-
במחבת על אש נמוכה חממו כף שמן זית, הוסיפו את רבעי כרוב הניצנים ובשלו תוך ערבוב קל במשך 5 דקות.
-
הוסיפו למחבת את השום והחומץ והמשיכו לבשל למשך 5 דקות נוספות.
-
הוסיפו את 2 כוסות רוטב הקשיו, ערבבו והמשיכו לבשל עוד 10-5 דקות. אם אתם חושבים שהרוטב סמיך מדי, אתם יכולים להוסיף מעט מים כדי לדלל אותו.
-
צקו את הרוטב מהמחבת על "פסטת" הלפת הצלויה.
אופן הכנת הרוטב קשיו טבעוני:
-
ערבבו את כל המרכיבים בבלנדר. שמרו במיכל אטום במקרר עד 5 ימים.
מקור: גלי בן-דור