header

מתכון טבעוני לפסטת לפת ברוטב קשיו

אתם יכולים להכין רוטב אלפרדו חלבי רגיל, אבל כאן מובא לפניכם רוטב טבעוני למקרה שתרצו להכין מנה שהיא פרווה. הלפת, שבדרך כלל נאפית או נצלית, מקבלת כאן תפקיד חדש ומפתיע!

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון טבעוני לפסטת לפת ברוטב קשיו
רכיבים ל"ספגטי" לפת:
לפת - 1 (גדולה וקלופה)
שמן זית - 2 כפות (מחולקות)
שיני שום - 2 (קצוצות)
חומץ לבן - 2 כפות
רכיבים לרוטב קשיו טבעוני:
אגוזי קשיו - 2 כוסות (שהושרו במים למשך שעה לפחות וסוננו)
מים - 2 כוסות
מיץ לימון - 2 כפות
שמרי בירה - 3 כפות (ניתן להשיג בחנויות ומרכולי הטבע)
אבקת שום - 1 כף
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - ½ כפית (גרוס)
אגוז מוסקט - מעט (⅛ כפית, מגורד)
אופן הכנת ה"ספגטי" לפת:
  1. חממו תנור ל-200 מעלות. preperation
  2. קלפו בעזרת קולפן רצועות דקות וארוכות ככל האפשר מהלפת.
  3. זלפו כף שמן זית על רצועות הלפת עד שכולן מצופות.
  4. הניחו נייר אפייה בתבנית והעבירו אליו את רצועות הלפת. אפו במשך 20 דקות והוציאו מהתנור.
  5. שטפו את כרובי הניצנים וחתכו אותם לרבעים.
  6. במחבת על אש נמוכה חממו כף שמן זית, הוסיפו את רבעי כרוב הניצנים ובשלו תוך ערבוב קל במשך 5 דקות.
  7. הוסיפו למחבת את השום והחומץ והמשיכו לבשל למשך 5 דקות נוספות.
  8. הוסיפו את 2 כוסות רוטב הקשיו, ערבבו והמשיכו לבשל עוד 10-5 דקות. אם אתם חושבים שהרוטב סמיך מדי, אתם יכולים להוסיף מעט מים כדי לדלל אותו.
  9. צקו את הרוטב מהמחבת על "פסטת" הלפת הצלויה.
אופן הכנת הרוטב קשיו טבעוני:
  1. ערבבו את כל המרכיבים בבלנדר. שמרו במיכל אטום במקרר עד 5 ימים.
מקור: גלי בן-דור
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.