בעזרת המתכון הטעים הזה לצלי בקר מהביל, תוכלו להכין מאכל מושלם לימים הקרירים שמגיעים אלינו. צוותו לו חתיכות של לחם קלוי ותיהנו מארוחה מזינה וטעימה לעונה הסתיו.
מקור תמונה:
PROgirlguyed
אופן הכנת הצלי בקר:
-
הסירו את השומן מהבשר, מזגו את היין לשקית אטומה או קופסה שטוחה והשרו את הבשר ביין למשך 8 שעות לפחות. הפכו אותו לעתים.
-
נקזו את הבשר מנוזלי היין ושמרו אותם בצד. ייבשו את הבשר היטב וצרבו אותו מכל צדיו על מחבת כבדה שמתאימה לתנור.
-
בסיר בינוני, הביאו את היין לרתיחה והנמיכו את האש. בשלו ללא מכסה במשך 15-20 דקות, או עד שהיין מצטמצם לחצי מהכמות ההתחלתית שלו.
-
הוסיפו לסיר ציר/מרק, רסק עגבניות, חרדל, שום ועלי דפנה הביאו לרתיחה, ולאחר מכן הנמיכו לאש נמוכה – בינונית ובשלו במשך 5 דקות נוספות ללא מכסה.
-
צקו את תערובת היין על הבשר שנמצא במחבת והוסיפו את הבצל.
-
כסו את הבשר והכניסו את המחבת לתנור שחומם ל-170 מעלות למשך שעתיים.
-
הוציאו את המחבת והוסיפו את יתר הרכיבים. הכניסו לתנור לשעה נוספת.
-
הוציאו את הבשר מהתנור כשהוא רך לגמרי והעבירו אותו יחד עם התוספות לצלחת הגשה. כסו בנייר אלומיניום כדי לשמור על העסיסיות של הבשר.
-
הסירו מהמחבת את שיירי השומן, הניחו אותו על אש בינונית וצמצמו את הנוזלים עד שהרוטב מתעבה (כ-15 דקות).
-
חתכו את הבשר לחתיכות בעובי הרצוי, מזגו עליהן את רוטב היין והגישו חם.