כולנו מכירים ואוהבים את עוגיות השוקולד הצ'יפס הממכרות, אך לא רבים יודעים שניתן להכין גרסה טעימה ומיוחדת שלהם שלא דורשת אפייה או שימוש בחלב ובגלוטן! העוגיות מהוות תחליף פשוט ובריא למתכונים המוכרים והעתירים בשומן.
אופן הכנת העוגיות:
-
הניחו שמן קוקוס, סוכר חום, תרכיז וניל וחלב שקדים למחבת עמוקה ובשלו על אש בינונית עד שכל המרכיבים יתערבבו כראוי.
-
הוסיפו למחבת קמח, מלח וסוכר ובחשו היטב. טעמו את הבלילה והוסיפו סוכר כרצונכם. אם הבלילה סמיכה מדי תוכלו להוסיף שמן קוקוס, או לחילופין להוסיף קמח להגברת הסמיכות.
-
כשהבלילה אחידה ומערובבת כראוי, העבירו אותה מהמחבת לקערה גדולה והניחו לה להתקרר.
-
הוסיפו את השוקולד צ'יפס לקערה ובחשו היטב.
-
פרסו נייר אפייה ועליו הכינו קוביות עבות וישרות מהבלילה. הניחו את העוגיות במקרר לכמה שעות.
מקור: ענת הלוי