header

מתכון מיוחד לעוגת יום הולדת מפתיעה עם שם

עוגת השם הבאה היא עוגת הפתעה אישית במיוחד, שמאפשרת להוסיף את שם חתן/כלת יום ההולדת מצידה החיצוני, אבל בנוסף גם להחביא אותו בפנים כך שיתגלה רק בעת החיתוך. עוגת השם מורכבת למעשה מעוגה חיצונית ומ-2 עוגות פנימיות מוארכות (בתבנית "אינגליש קייק") שמהן בנוי השם, כך שתהליך ההכנה נחלק למספר חלקים בהתאם. העוגה הבאה מורכבת מטעמי וניל ואוכמניות, אולם חשוב לציין שניתן להכין כל עוגה במגוון צבעים (שוקו-וניל, פירות וכולי), בהתאם לרצונכם. 

זמן הכנה: 40 דקות
רמת קושי: בינוני
מתכון מיוחד לעוגת יום הולדת מפתיעה עם שם
רכיבים לעוגת וניל-אוכמניות (עבור 2 עוגות אותיות):
חמאה - 200 גר' (מרוככת)
סוכר - ½1 כוסות (300 גר')
סוכר וניל - 20 גר' (2 שקיקים)
קמח תופח - ½2 כוסות
אשל - 200 מ''ל (1 גביע)
אוכמניות - ⅓1 כוס (קפואות)
רכיבים לעוגת וניל (חיצונית):
חמאה - 200 גר' (מרוככת)
סוכר - ½1 כוסות (300 גר')
סוכר וניל - 20 גר' (2 שקיקים)
קמח תופח - ½2 כוסות
שמנת חמוצה - 200 מ''ל (1 גביע)
אופן הכנת העוגת וניל-אוכמניות (עבור 2 עוגות אותיות):
  1. חממו תנור ל-150° מעלות.
  2. חממו את הפטל הקפוא בסיר על אש בינונית. כשהפטל מתחמם, מעכו אותו לכדי יצירת עיסה. הסירו את העיסה מהאש וסננו בעזרת מסננת.
  3. במערבל מזון עבדו את החמאה, סוכר וסוכר וניל במהירות בינונית עד ליצירת עיסה. הוסיפו ביצים, קמח, אשל ואת רסק האוכמניות.
  4. צקו את התערובת לתוך תבנית אפייה, ואפו כ-50 דקות.
  5. לאחר שהעוגה מוכנה, הרכיבו את האותיות לשם: חיתכו את העוגה ל-2 שכבות לאורך על מנת לקבל אותיות שאינן עבות מדי, וחירצו את האותיות הרצויות בעוגה באמצעות חותכני עוגיות. preperation
אופן הכנת העוגת וניל (חיצונית):
  1. חממו תנור ל-150° מעלות.
  2. במערבל מזון עבדו את החמאה, סוכר וסוכר וניל במהירות בינונית עד ליצירת עיסה. הוסיפו ביצים, קמח ושמנת חמוצה.
  3. שטחו כ-½ מהתערובת בתבנית משומנת, שעליה יעמדו האותיות שלנו.
  4. הכניסו את האותיות כך שיעמדו בצורה ישרה בתוך הבלילה. preperation
  5. "החביאו" את האותיות בשאר התערובת, הכניסו את תבנית האפייה לתנור ואפו כשעה. הכניסו קיסם לעוגה מפעם לפעם על מנת לבדוק שהעיסה לא רטובה. preperation
  6. לאחר שהעוגה מוכנה, ניתן לחרוץ אותיות ולהוסיף גם מצידה החיצוני, או לקשט אותה בכל דרך אחרת שתהיו מעוניינים בה. preperation
מקור: יערה פ.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.