את המנה הבאה אף אחד לא יאמין שהכנתם בעצמכם, אך תוכלו להוכיח זאת בעזרת המתכון הבא שבידכם. בעזרתו תלמדו כיצד להכין פאי צבעוני טעים ומתוק שילהיב את כל מי שיראה אותו – אין אחד שלא ירצה לטעום ואף לקבל את המתכון מכם!
מקור תמונה:
tasty
רכיבים למילוי והרכבת הפאי:
אופן הכנת החמאת סלק:
-
חממו תנור ל-200 מעלות, עטפו סלק ברדיד אלומיניום והניחו אותו על משטח אפייה מרופד בנייר אפייה.
-
אפו את הסלק למשך שעה, או עד שניתן יהיה להחדיר דרכו מזלג בקלות.
-
קלפו בזהירות ועם כפפות את קליפת הסלק.
-
העבירו את הסלק למעבד מזון והפעילו עד שתתקבל מחית במרקם חלק.
-
הכניסו לקערה בינונית 3 כפות ממחית הסלק שהכנתם וערבבו בעזרת מרית יחד עם החמאה עד שהיא מקבלת צבע ורדרד אחיד.
-
עטפו את חמאת הסלק בניילון נצמד והכניסו למקרר למשך שעתיים לפחות.
-
את שאר מחית הסלק ערבבו עם חצי כוס מים חמים והשאירו בצד כ-5 דקות. לאחר מכן סננו את הנוזל והשתמשו בו להכנת בצק הסלק.
אופן הכנת הבצק רגיל:
-
הכניסו לקערת מעבד מזון את הקמח, הסוכר והמלח, וערבלו את הכל בפולסים 2-3 פעמים.
-
הוסיפו את החמאה הקרה וערבלו בפולסים 8-10 פעמים, עד שמתקבלים גושי חמאה בגודל שלא עולה על זה של אפונה.
-
העבירו את הבצק לקערה גדולה, לושו בעזרת הידיים, או ערבבו עם מרית והוסיפו בהדרגה מים קרים - כף אחת בכל פעם - עד לקבלת בצק גמיש ואחיד.
-
לושו את הבצק על משטח עבודה, עטפו אותו בניילון נצמד והכניסו למקרר למשך הלילה.
אופן הכנת המילוי והרכבת הפאי:
-
הכניסו אוכמניות, מיץ לימון, סוכר, מלח וטפיוקה לקערה גדולה וערבבו עד שהחומרים משתלבים היטב.
-
הוציאו מהמקרר כדור בצק סלק אחד שהכנתם בשלב הקודם והניחו אותו על משטח עבודה מקומח. השתמשו במערוך כדי לשטח אותו לעיגול בעובי 30 ס"מ – הוסיפו עוד קמח אם יש בכך צורך.
-
הניחו את הבצק לתוך תבנית פאי בגודל 24 ס"מ, והסירו את קצוות הבצק כך שיתאים לגודל התבנית.
-
העבירו את המילוי לתבנית הפאי.
-
הוציאו את בצק הסלק השני מהמקרר והניחו אותו על משטח עבודה מקומח. השתמשו במערוך כדי לשטח אותו לעיגול בעובי 30 ס"מ – הוסיפו עוד קמח אם יש בכך צורך. עשו זאת גם עם הבצק הרגיל.
-
השתמשו בסרגל כדי לחתוך את בצק הסלק והבצק הרגיל לרצועות ברוחב 1 ס"מ, והניחו את הרצועות על גבי תבנית הפאי בצורת שתי וערב. חתכו את הקצוות הרצועות שנותרו מחוץ לתבנית הפאי.
-
הכניסו את הפאי למקרר למשך שעה אחת.
-
לאחר שעה, חממו את התנור ל-220 מעלות וערבבו בקערה ביצה טרופה עם כפית מים.
-
מרחו את הביצה על הפאי ופזרו מעל סוכר חום. כסו את קצוות הפאי ברדיד אלומיניום.
-
הכניסו את הפאי לתנור ואפו למשך 10-15 דקות, עד שהחלק העליון מתחיל להשחים.
-
הנמיכו את הטמפרטורה ל-180 מעלות, והמשיכו לאפות למשך 40-45 דקות, עד שהמילוי הפנימי מתחיל לבעבע והבצק אפוי היטב.
-
תנו לפאי להתקרר במשך שעה בטמפרטורת החדר, ולאחר מכן הגישו ואכלו. בתיאבון