עוגות צבעוניות הפכו לפופולאריות מאוד בימי הולדת של קטנטנים, שכן הן לא רק טעימות ויפות, אלא משמשות רבים כרקע לצילומים בזמן שהילדים טועמים ונהנים מהן. אם גם אתם מעוניינים בזכרון מהנה מיום ההולדת של הילדים או הנכדים בזמן שהם עצמם יהנו מהאפשרות החד פעמית לאכול עוגה עם הידיים, העוגה הזו היא בשבילכם! במקום לרכוש עוגת "סמאש קייק" מלאה בצבעי מאכל, הכינו עוגה שכזו בעצמכם, עם ציפוי טבעי וטעים.
אופן הכנת העוגה:
-
חממו את התנור ל-180° מעלות.
-
ערבלו את הסוכר והחמאה באמצעות מערבל במשך 5-8 דקות.
-
הוסיפו לתערובת את הביצים, ביצה אחת בכל פעם, והמשיכו לערבל. לבסוף, הוסיפו את תמצית הוניל.
-
ערבבו את הקמח ואבקת האפייה בקערה נפרדת, והוסיפו את התערובת היבשה יחד עם החלב לבלילה שכבר הכנתם. הקציפו עד לשילוב של שתי התערובות.
-
צקו את התערובת המשולבת לשתי תבניות אפייה עגולות וגבוהות.
-
אפו בין 30 ל-40 דקות, או עד שקיסם שמוכנס לעוגות יוצא יבש.
-
הוציאו את העוגות ואפשרו להן להתקרר, לאחר מכן חיתכו ל-½ את שתי העוגות.
אופן הכנת הציפוי:
-
טחנו היטב את הפרי או הירק שבחרתם במערבל במזון.
-
בשלו את התערובת הטחונה במחבת ללא מכסה למשך מספר דקות, על מנת לצמצם נוזלים.
-
סננו את הפרי באמצעות מסננת, כך שיוותר נוזל סמיך ללא חתיכות פרי.
-
הקציפו יחד את כל שאר רכיבי הזיגוג, עד שהבלילה הופכת להיות חלקה. הוסיפו את נוזלי התערובת הטחונה וערבבו שוב. לאחר מכן, מירחו מעט קרם בין שתי השכבות והדביקו את החלק העליון שהסרתם בחזרה על חלקו התחתון.
-
כעת צרו צורות על גבי העוגות שלכם באמצעות שקית זילוף עם צנתר. על מנת להקל על התהליך, הניחו את השקית בתוך צנצנת ומלאו אותה בזיגוג שהכנתם. לצורך יצירת צורת ורדים, זלפו על העוגה באמצעות מעגלים קטנים. המשיכו כך עד שתכסו את העוגה מכל צידיה.
טיפ השף:
ניתן להוסיף את שמות הילדים או את גילם על גבי העוגה באמצעות בריסטולים הקשורים לחוטים צבעוניים, אותם תעמידו על העוגה בעזרת קשים.
מקור: יערה פ.