המרק העשיר הזה מכיל רכיבים בריאים רבים וממש קשה להחליט איזה מהם הוא מזון העל החשוב ביותר. הדלעת הנפלאה עשירה בוויטמין A ששומר על בריאות העיניים והעור וכן מפחית תסמינים של סוכרת, ואילו הקייל מלא בנוגדי חמצון התורמים לבריאות הגוף הכללית. המרק הנפלא הזה גם יעזור לכם לשמור על תחושת שובע לאורך זמן, כך שלא תרצו לשלוח יד לנשנושים לא בריאים.
אופן הכנת המרק:
-
חממו את השמן בסיר כבד גדול על אש בינונית. הוסיפו את הבצל ובשלו עד שהוא נהיה שקוף, כ-5 דקות.
-
הוסיפו לסיר את השום והרוזמרין ובשלו במשך דקה. הוסיפו לסיר דלעת, שעועית, מרק עוף, מלח ופלפל שחור. הביאו את התערובת לרתיחה על אש גבוהה ולאחר מכן הפחיתו את החום לנמוך, כסו את הסיר ובשלו על להבה נמוכה 15 דקות או עד שהדלעת נהיית רכה מאוד.
מקור תמונה:
Judy Baxter
-
הורידו את הסיר מהאש ובעזרת כף או מועך תפוחי אדמה, מעכו את הדלעת עד שהמרק מתעבה.
-
הוסיפו חומץ, קייל, 1 כף של טחינה, ו-2 כפות של זרעי צ'יה/פשתן. כסו את הסיר, החזירו אותו לאש בינונית למשך 5 דקות או עד שהוא מתחמם. הגישו בקעריות, טפטפו את יתרת הטחינה ופזרו את שאר הזרעים על המרק.