header

מתכון למרק שעועית לבנה עם דלעת וקייל

המרק העשיר הזה מכיל רכיבים בריאים רבים וממש קשה להחליט איזה מהם הוא מזון העל החשוב ביותר. הדלעת הנפלאה עשירה בוויטמין A ששומר על בריאות העיניים והעור וכן מפחית תסמינים של סוכרת, ואילו הקייל מלא בנוגדי חמצון התורמים לבריאות הגוף הכללית. המרק הנפלא הזה גם יעזור לכם לשמור על תחושת שובע לאורך זמן, כך שלא תרצו לשלוח יד לנשנושים לא בריאים.

זמן הכנה: 40 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון למרק שעועית לבנה עם דלעת וקייל מקור תמונה: Justin Perricone
רכיבים למרק:
שמן זית - 1 כף
בצל גדול - 1 (חתוך לקוביות)
שיני שום - 4 (טחונות)
דלעת - 500 גרם (חתוכה לקוביות קטנות)
קייל - 5 כוסות (חתוך בינוני)
רוזמרין - 1 כפית (טרי טחון)
שעועית לבנה - 850 גרם (מבושלת, ניתן להשתמש בשעועית משומרת או קפואה)
מלח - ½ כפית
טחינה - 3 כפות
זרעי צ'יה - ⅓ כוס (ניתן להמיר בזרעי פשתן)
אופן הכנת המרק:
  1. חממו את השמן בסיר כבד גדול על אש בינונית. הוסיפו את הבצל ובשלו עד שהוא נהיה שקוף, כ-5 דקות.
  2. הוסיפו לסיר את השום והרוזמרין ובשלו במשך דקה. הוסיפו לסיר דלעת, שעועית, מרק עוף, מלח ופלפל שחור. הביאו את התערובת לרתיחה על אש גבוהה ולאחר מכן הפחיתו את החום לנמוך, כסו את הסיר ובשלו על להבה נמוכה 15 דקות או עד שהדלעת נהיית רכה מאוד. preperation מקור תמונה: Judy Baxter
  3. הורידו את הסיר מהאש ובעזרת כף או מועך תפוחי אדמה, מעכו את הדלעת עד שהמרק מתעבה.
  4. הוסיפו חומץ, קייל, 1 כף של טחינה, ו-2 כפות של זרעי צ'יה/פשתן. כסו את הסיר, החזירו אותו לאש בינונית למשך 5 דקות או עד שהוא מתחמם. הגישו בקעריות, טפטפו את יתרת הטחינה ופזרו את שאר הזרעים על המרק.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.