אחד המאכלים המפורסמים ביותר מהמטבח התאילנדי הוא מרק טום יאם, המוכר בזכות טעמו החריף-חמוץ ובגלל התבלינים שמרכיבים אותו, אשר מספקים לו טעם חזק ודומיננטי שאין שני לו בעולם.
אופן הכנת המרק חמוץ-חריף:
-
צקו את שמן הבוטנים למחבת והוסיפו שיני שום, ג'ינג'ר, עשבי לימון, צ'ילי, כוסברה וכמון. חממו הכול על אש קטנה למשך שתי דקות.
-
בשלו את העוף והבצל למשך כ-5 דקות. הוסיפו כרוב סיני ובשלו למשך 5 עד 10 דקות נוספות.
-
ערבבו בקערה גדולה מים, חלב קוקוס, רוטב דגים וכוסברה. הרתיחו את המים והוסיפו את שתי התערובות שהכנתם. המתינו 30 דקות, עד שהעוף יתבשל היטב. הקפידו לערבב את כל המרכיבים בקביעות.
-
הגישו חם!
מקור: חנה זוסמן