השילוב המנצח בין גבינות וירקות במתכון הזה יכבוש את לבו של כל חובב פסטה, שישמח לאכול אותה גם בבוקר. התוספת של עשבי התיבול והאפייה של המנה משדרגים אותה אף יותר, ואתם תוכלו להכין כמות גדולה, לשמור ולחמם אותה כאשר יתחשק לכם משהו מיוחד ושונה לארוחת הבוקר.
מקור תמונה:
Mariam
אופן הכנת הפסטה פונטינה:
-
הרתיחו מים עם מלח בסיר גדול ובשלו את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה.
-
חממו תנור ל-190 מעלות.
-
על להבה בינונית, חממו שמן במחבת גדולה או בסיר נמוך שמותאמים לחימום בתנור. הוסיפו את השום וערבבו במשך 30 שניות.
-
הוסיפו את הפטריות למחבת בשכבה אחת מבלי לערבב אותן, והניחו להן להיצלות עד שמתקבלת שכבת קרמל בתחתית שלהן, כ-2 דקות.
-
כאשר השכבה התחתונה מקבלת את הגוון הרצוי, ערבבו את הפטריות והוסיפו להן מלח ופלפל לפי הטעם. הוסיפו שמיר, אורגנו, פלפל אדום ופלפל שחור וערבבו בשנית.
-
הוסיפו לכלי הבישול את הארטישוק והתרד וערבבו בעדינות. בשלו 2-3 דקות.
-
הוסיפו לכלי הבישול את הפסטה והגבינה, זלפו שמן זית מעל וערבבו היטב.
-
צרו בארות קטנות בפסטה ושברו לתוכן בזהירות את הביצים. פזרו מעליהן מלח ופלפל.
-
מזגו את השמנת המתוקה מעל הביצים, הכניסו את כלי הבישול לתנור החם עד שחלבוני הביצים יהפכו ללבנים, כ-15-18 דקות. הוציאו מהתנור, פזרו מעל את הפטרוזיליה והגישו חם.