header

מתכון מיוחד לפסטה פונטינה עם תרד וארטישוק

השילוב המנצח בין גבינות וירקות במתכון הזה יכבוש את לבו של כל חובב פסטה, שישמח לאכול אותה גם בבוקר. התוספת של עשבי התיבול והאפייה של המנה משדרגים אותה אף יותר, ואתם תוכלו להכין כמות גדולה, לשמור ולחמם אותה כאשר יתחשק לכם משהו מיוחד ושונה לארוחת הבוקר.

זמן הכנה: 30 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון מיוחד לפסטה פונטינה עם תרד וארטישוק מקור תמונה: Mariam
רכיבים לפסטה פונטינה:
שמן זית - 2 כפות
שיניי שום - 2 (טחונות)
פטריות שמפיניון - 250 גר' (פרוסות גס)
תרד - 450 גר' (מופשר קצוץ דק, תרד קפוא משקית- נמצא בכל רשתות השיווק)
ארטישוק - 340 גר' (משומר סחוט מנוזלים וחתוך גס)
פסטה - 1 קג' (דקה, לבחירתכם)
גבינת פונטינה - 220 גר' (מגוררת, ניתן להמיר בגבינה קשה אחרת כגון קשקבל או גאודה)
ביצים - 6 גדולות (גודל XL)
שמנת מתוקה - 2 כפות
שמיר - 1 כפית (מיובש)
אורגנו - ½ כפית (מיובש)
פלפל אדום - ½ כפית (כתוש)
פלפל שחור - ½ כפית
מלח - ¼ כפית
פטרוזיליה - חופן (קצוצה לעיטור, לא חובה)
אופן הכנת הפסטה פונטינה:
  1. הרתיחו מים עם מלח בסיר גדול ובשלו את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה.
  2. חממו תנור ל-190 מעלות.
  3. על להבה בינונית, חממו שמן במחבת גדולה או בסיר נמוך שמותאמים לחימום בתנור. הוסיפו את השום וערבבו במשך 30 שניות.
  4. הוסיפו את הפטריות למחבת בשכבה אחת מבלי לערבב אותן, והניחו להן להיצלות עד שמתקבלת שכבת קרמל בתחתית שלהן, כ-2 דקות.
  5. כאשר השכבה התחתונה מקבלת את הגוון הרצוי, ערבבו את הפטריות והוסיפו להן מלח ופלפל לפי הטעם. הוסיפו שמיר, אורגנו, פלפל אדום ופלפל שחור וערבבו בשנית.
  6. הוסיפו לכלי הבישול את הארטישוק והתרד וערבבו בעדינות. בשלו 2-3 דקות.
  7. הוסיפו לכלי הבישול את הפסטה והגבינה, זלפו שמן זית מעל וערבבו היטב.
  8. צרו בארות קטנות בפסטה ושברו לתוכן בזהירות את הביצים. פזרו מעליהן מלח ופלפל.
  9. מזגו את השמנת המתוקה מעל הביצים, הכניסו את כלי הבישול לתנור החם עד שחלבוני הביצים יהפכו ללבנים, כ-15-18 דקות. הוציאו מהתנור, פזרו מעל את הפטרוזיליה והגישו חם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.