print header

כל מה שאתם צריכים לדעת על ויטמינים ב-10 כתבות נבחרות

כשאנחנו חושבים על חומרים שחשובים לגוף שלנו במיוחד – הדבר הראשון שעולה בדעתנו הוא כנראה ויטמינים. זה רק מראה עד כמה המודעות לרכיבים האלו עלתה מאוד ב-100 וקצת השנים האחרונות, מאחר שאת הוויטמינים גילו לראשונה רק בשנת 1912, כשהכימאי היהודי הפולני קזימיר פונק הצליח לבודד את ויטמין B1. אך מאז ועד ומאז הידע עליהם וסיווגם לקבוצות רק הלך והתפתח, והבנת חשיבותם הבריאותית עבורנו התעצמה. כדי באמנת להבהיר לכם עד כמה המודעות והכרת הוויטמינים השונים היא כדאית עבורנו, אספנו כאן בפניכם 10 תכנים שהכנו עבורכם במהלך השנים בנושאי הוויטמינים למיניהם.  

מזונות עשירים בוויטמין A

ויטמין A הוא ויטמין בעל חשיבות עליונה ותפקידים לא מועטים בכלל בגוף – בין היתר בהאטה של תהליכי הזדקנות, במניעת מחלות שונות, בשמירה על בריאות העיניים ועוד. כדאי לכם לדעת שכדי לחזק את המינונים שלו בגוף יש שורה של מאכלים שניתן לצרוך וכוללים אותו – כך שתוכלו לקבל אותו בצורה טעימה ומזינה. בכתבה הבאה תלמדו קצת יותר על ויטמין A ותמצאו 12 מאכלים מומלצים שגדושים בו.   

 

מאכלים המכילים ביוטין (ויטמין B7)

משפחת ויטמיני B היא משפחה גדולה ובה שורה ארוכה של רכיבים חיוניים לגוף – כשאחד מבניה הבולטים הוא ויטמין B7 הידוע גם כביוטין. יש לחומר הזה משמעות גדולה, עד כדי כך שיש אפילו המסווגים אותו כוויטמין בפני עצמו – ויטמין H. כך או כך, אחד הדברים החשובים בו זה שהוא מחזק את מראה השיער והציפורניים, ועל כן בין היתר כדאי לכם לצרוך אותו. בכתבה הבאה תמצאו 11 מקורות תזונתיים טבעיים שיוכלו להעשיר את גופכם בביוטין המבורך.

 

חשיבות ויטמין D למאבק בקורונה

מאז שפשטה מגפת הקורונה בכל העולם ושינתה את החיים של כולנו, רבים וטובים מנסים למצוא פתרונות כדי לצמצם את ההדבקה ממנה, להוריד את התחלואה הקשה ולמנוע קורבנות נוספים. החיסון אמנם כבר איתנו, ורבים כבר לקחו אותו – אך האם יש עוד דרכים בהן ניתן להגן על עצמנו מפני סיבוכי הנגיף ומהחלה? המחקר שאותו תכירו בכתבה הבאה מגלה שכן, והדרך הזו קשורה באופן ישיר לרכיב חשוב מאוד בגוף שלנו – ויטמין D, הידוע גם כוויטמין השמש.

 

על חשיבות ויטמין K2

בכל מה שקשור לכוחן של עצמות גופנו, רבים מייחסים חשיבות גדולה למינרל הסידן – שהוא אכן משמעותי מאוד לשמירתן, אך ישנו עוד חומר חיוני מאוד שחשוב להכיר בכל מה שנוגע לאבטחת תקינות השלד והעצמות שלנו. אנחנו מדברים על ויטמין K2 המשחק תפקיד מפתח בעניין זה ובעוד מספר תהליכים קריטיים בגוף. כדי להכיר אותו ולהתוודע למזונות מהם תוכלו לספוג אותו – היכנסו לכתבה המרתקת הבאה.

 

סימנים למחסור בוויטמין C

את ויטמין C אנחנו לא חושבים שצריך להציג לכם יותר מדי – הוא כנראה המפורסם ביותר מכלל סוגי הוויטמינים הקיימים. שמו המלא של הרכיב החיוני הזה הוא חומצה אסקורבית, ורובנו כבר יודעים שהוא מצוי בשפע בפירות הדר למיניהם וגם בעוד מאכלים ורכיבים טבעיים שונים. אך לצערנו, הוא לא תמיד נמצא בשפע בגופנו, וכשזה קורה – זה פתח לבעיות. כדי שתדעו לזהות את המקרים שבהם הגוף שלכם חסר בוויטמין C ועליכם לפעול במהירות כדי להשלים אותו, הכנו עבורכם את הכתבה שמפרטת את התסמינים הפיזיים שעלולים לקרות לכם ומעידים על כך.

 

הדרך הטובה ביותר לצרוך ויטמין D

את ויטמין D כבר הצגנו לכם קודם לכן בהקשר של הקורונה, אך הוא באמת חומר משמעותי מאוד, שגם ללא קשר לנגיף כדאי להתעכב רגע על צריכתו. אם אתם מאמינים ששהייה קצרה בשמש מספיקה לספיגת כמות מספקת את הוויטמין הזה במינונים ראויים לגופכם – אז כדאי שתדעו שזו לא הדרך היחידה וכן מומלץ לכם להעשיר את גופכם בו גם בצורות אחרות ומגוונות. מהן הדרכים הטובות ביותר לעשות את זה? בסרטון הבא התזונאי המומחה ד"ר מייקל גרגר יציג אותם לפניכן ויספר לכם על היתרונות המוכחים מחקרית של כל אחת מהשיטות האלו.  

 

כל מה שצריך לדעת על ויטמין B6

כ"בן" למשפחת ויטמיני B, גם ויטמין B6 הוא חומר שהגוף שלכם פשוט לא יכול לוותר עליו לצורך תפקוד ראוי וטוב. הרבה מאוד מתקינות פעילות העצבים בגוף נשענת על ויטמין זה, שגם ידוע כמסייע למניעת אנמיה ושלל בעיות נוספות. אם אתם רוצים להתוודע לעומק לכל תפקידי המפתח שהוויטמין הזה משחק בגוף שלנו ולדעת באיזה מאכלים תוכלו למצוא אותו כדי ליהנות מכל יתרונותיו, אז הכתבה הזו היא המקום הנכון שעליכם לפנות אליו.

 

 

טעויות בנטילת ויטמינים

עד הנה סקרנו כמה מהוויטמינים הכי חשובים שכדאי לכם מאוד להכיר – וגם להתחיל לצרוך בדרכים שונות, בין אם בהעלאת מינוני המזונות שמכילים אותם בתפריט שלכם, ובין אם על ידי נטילת תוספי תזונה, כפי שרבים כבר עושים. אך לפני שאתם ממהרים אל התוספים כדי לחזק את התפריט, מומלץ שתכירו כמה טעויות נפוצות שרבים עושים כשהם לוקחים ויטמינים מסוגים שונים – וכך תוכלו להימנע מהן מבעוד מועד ולעשות באמת טוב לגופכם.

 

המדריך להכרת כלל הוויטמינים

אם הגעתם עד לפה אז כבר הספקתם להכיר חלק גדול ומשמעותי מהוויטמינים לעומקם. עכשיו כל מה שנשאר הוא לסכם את הכל – והאינפוגרפיקה המעולה הזו תעזור לכם בכך. היא מציגה כאן באופן הברור ביותר את כל רשימת הוויטמינים הקיימים ומידע מתומצת לגבי כל אחד מהם. כל מה שאתם צריכים לעשות עכשיו זה להדפיס, לגזור ולשמור – ויש לכם יופי של מדריך לוויטמינים, עלינו.

 

אז אם אתם חושבים שהצלחתם ללמוד דבר או שניים בחיים על עולם הוויטמינים בפרט – וגם בעולמם של המינרלים, עוד סוג של רכיבים החשוב לא פחות – אתם מוזמנים לגשת אל מבחן שהכנו לכם בדיוק בנושאים האלו. הוא יגלה לכם עד כמה אתם באמת בקיאים בהכרת סוגי הרכיבים החיוניים הללו, עם שאלות שיאתגרו את הידע הבריאותי שצברתם. בהצלחה!

 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.