מאז שמגפת הקורונה התפרצה, הצליחה לפרוץ לכמעט כל מדינה על הגלובוס ולשנות חייהם של מיליארדי בני אדם - אנשי רפואה ופרמקולוגיה, מדענים, חוקרים ומומחים מנסים למצוא תרופה שתשתלב עם החיסון שכבר פותח ותוכל למנוע את התחלואה הקשה והסכנה לחיי אדם שהיא מייצרת. אז יש אמנם כיוונים שונים שהועלו עד כה ותרופות שנמצאות בשלבים ניסויים, אך מתברר שישנו סוג תרופה אחד, כזה שנמצא כבר שנים רבות בשוק ומטרתו היא בכלל טיפול בבעיה קשה אחרת – אבל נראה שיכול להיות שלנטילתו יש קשר עמוק להפחתת הסיכון למוות מקורונה. מדובר על הסטטינים - תרופה מוכרת להורדת כולסטרול - שבמחקר רחב היקף שבמסגרתו שוכללו נתונים שהגיעו מכמעט מיליון איש, התגלו המסקנות המפתיעות האלו לגביו. אז כיצד נערך המחקר, על מה הצביעו תוצאותיו ומה עשוי להיות סוד היכולת המפתיעה הזו של הסטטינים?
אם טרם שמעתם את השם סטטינים או שהכרתם אותו באופן כללי בלבד, אז נספר לכם שזו למעשה קבוצה של תרופות המשמשות כדי לצמצם את רמת הכולסטרול הרע (כולסטרול LDL) בדם. רמות גבוהות של כולסטרול שכזה בגוף עלולות לגרום להתקשחות והצרה של כלי הדם, ומכאן להוביל למחלות לב שונות. הסטטינים עוזרים לעכב את פעילתו של האנזים הקובע את קצב ייצור הכולסטרול, דבר המוביל הן להורדת רמת הכולסטרול הכללית והן לפינוי יעיל יותר מהדם של הכולסטרול הרע. בארה"ב לבדה, יותר מ-40 מיליון איש משתמשים בסטטינים לשם הורדת כולסטרול וגם בישראל ובעולם כולו יש בהם שימוש נרחב מאוד.
כאן מגיעה נקודת ההשקה האפשרית שבין סטטינים לבין נגיף הקורונה – החוקרים מצאו כי ישנו קשר בין מחלות לב שונות ורמות גבוהות של כולסטרול בדם ובין החמרת ההשלכות של הידבקות בנגיף ה-Covid-19. זאת בעוד שמחקרים אחרים הצביעו על כך שלסטטינים ישנן תכונות אנטי ויראליות, נוגדות דלקות ונוגדת התקרשות – שעשויות להיות מועילות כנגד המגפה המשתוללת.
ואכן, לא לקח זמן רב עד שחוקרים הרימו את הכפפה וערכו ניסוי ראשון שמטרתו לבדוק האם אכן יכול להיות שישנו קשר בין התרופה הנפוצה לבין הנגיף, שהתפרצותו טרם נבלמה במקומות רבים בעולם. המחקר נערך באביב האחרון בניו יורק, בהשתתפות 648 מטופלים שאושפזו כתוצאה מהידבקות בקורונה. התוצאות הראו שבקרב אלו שנטלו סטטינים עוד טרם התפרצות covid-19, אצלם שיעורי התמותה מן הנגיף בבית החולים עמדו על 50% פחות מאלו שלא נטלו את התרופה.
אלו בהחלט היו תוצאות שהצביעו על קשר חיובי בין הסטטינים לבין הפחתת הסיכון הנשקף מהקורונה, אך הן היו בקנה מידה קטן יחסית, ולא נמצא עדיין כיצד נטילת התרופה משפיעה על התוצאות מחוץ לבית החולים. כל זאת עד עכשיו – מאחר וצוות חוקרים מאוסטרליה ומשוודיה ששיתפו פעולה הצליחו לייצר מחקר יוצא דופן בהיקפו, שכלל נתונים מכמעט מיליון איש, ובחן לעומק את הקשר שבין הסטטינים לבין התמותה מקורונה.
על מנת להגיע למספר הנחקרים העצום הזה החוקרים לא גייסו אנשים למחקר, אלא אספו את המספרים והנתונים ממקורות סטטיסטיים חיצוניים. המידע נאסף על אנשים מאזור סטוקהולם שבשוודיה, ממספר רשויות ציבוריות, כולל מנהל התרופות השוודי ומנהל סיבות המוות. הנתונים שנאספו כללו פרטים על רמת ההשכלה וההכנסה של הנבדקים; כמו כן קובץ מידע על מחלות רקע ומצבים רפואיים קודמים – בהתאם לסיווג המחלות הבינלאומי (ICD) - מרשמים שניתנו להם ושיעורי התמותה מקורונה.
החוקרים כללו במחקר רק מבוגרים בני 45 ומעלה, תושבי מחוז סטוקהולם בתקופה שבין מרץ 2019 עד מרץ 2020. בסך הכל, עד נובמבר 2021 נבחנו נתונים הנוגעים ליותר מ-900 אלף בני אדם, מתוכן 51.6% היו נשים ו- 17.6% לקחו בשנה שטרם פרוץ המגפה לפחות מרשם אחד לסטטינים שניתן להם. אלו שנטלו סטטינים היו מבוגרים יותר מאלו שלא, וכן גם נטו יותר לתחלואה נלווית גיל דוגמת מחלות לב איסכמיות, אי ספיקת לב ויתר לחץ דם.
מן התוצאות של ניתוח הנתונים עלה כי מבין 2,545 אנשים שפרטיהם נבדקו ומתו מקורונה, 765 נטלו סטטינים בעוד ש-1,780 לא. לאחר התאמה של נתונים מבלבלים, החוקרים הסיקו כי לטיפול בסטטינים יש קשר לסיכון מופחת באופן בינוני לתמותה מקישור – זאת בלי קשר לגיל, מגדר והסיכון הכללי הנשקף לאדם מנגיף ה-Covid-19.
מהי התגובה החיסונית לסטטינים שמאפשרת להם לצמצם את הסיכון למוות מקורונה?
החמרה במצבם של חולי קורונה היא לרוב תוצאה של תגובה דלקתית של מערכת החיסון לנגיף הקורונה, ולכן ישנה אפשרות שלהשפעותיהם נוגדות הדלקות של הסטטינים וליכולתם לווסת את התגובה החיסונית בגוף יש תרומה חיובית לאלו שלקו בקורונה – אם כי המנגנון המדויק שגורם לכך עדיין נותר לא לגמרי ידוע.
"חשוב לזכור שהמחקר שלנו מראה שיש אפשרות שישנה השפעה חיובית מתונה לסטטינים כנגד קורונה", אומרת ריטה ברגקוויסט, מתמחה ברפואה במכון קרולינסקה שבסולנה, שוודיה, והעורכת השותפה הראשונה בכתיבת המחקר, אם כי היא מוסיפה ש"על מנת להיות בטוחים בכך... אנחנו צריכים ניסוי אקראי מבוקר. יש תמיד אפשרות שתוצאות מחקר תצפית כמו שלנו הן הודות למשתנים לא ידועים שלא היינו מסוגלים להסתדר איתם במודלים שלנו". זאת ועוד, ברגקווסיט מרחיבה את ההסתייגות ואומרת ש"מנגונים פרמקולוגיים הם מעבר לטווח של מחקרים אפידמיולוגיים".
ומה בכל זאת ההסבר שלה לאפשרות כי לנטילת סטטינים אכן יש יכולת לצמצם מקרי מוות כתוצאה מקורונה? "ההשפעות הפליאוטרופיות (גן אחד המשפיע על כמה תכונות של פלונטיפ במקביל) של הסטטינים - שכוללות ויסות חיסוני וסיכון מופחת לפקקת – מוכרות כבר מספר שנים. אנחנו ידועים שתחלואה לבבית היא גורם סיכון להחמרת קורונה ולמוות כתוצאה מהנגיף, ואנחנו גם יודעים שסטטינים מונעים תחלואה לבבית בקרב קבוצות בסיכון גבוה". מכאן, כאמור, החוקרים מסיקים כי ישנו קשר מסוים, מתון לפחות, בין נטילת סטטינים לירידה בסיכון למוות מקורונה, והממצאים שלהם תומכים בהמשך השימוש בסטטינים כאמצעי מניעה להחרפת הקורונה, בהתאם להנחיות הנוכחיות.
כאמור, ריטה ברגקוויסט, מעורכות המחקר, כבר הצביעה על המגבלה המסוימת ששיטת איסוף הנתונים והבחינה הציבה בפני החוקרים, וצריך מעט להרחיב כאן. ד"ר מוניקה גנדהי, פרופסור לרפואה קלינית באוניברסיטת קליפורניה, שלא הייתה מעורבת בעריכת המחקר, אומרת: "זהו מחקר תצפית, כלומר שהקשר שבין שימשו בסטטינים לשיפור תוצאות הקורונה יכול להיות תולדה של גורם אחר שהעורכים לא היו מסוגלים לתפוס ולהתאים בניתוח. לדוגמה, לא היה להם את נתוני מדד מסת הגוף או מצב העישון של הנבדקים". עוד מגבלה שמציינת ד"ר גנדהי היא ש"רק קבלת מרשם לסטטינים", שזו הדרך בה החוקרים בדקו משתמשי סטטינים, "לא תמיד תואמת לצריכה בפועל, ולא הייתה דרך למדוד את ההיצמדות להנחיות".
אך אם דבריה של ד"ר גנדהי גורמים לכם לספק בנוגע לתוצאות המחקר, צריך לציין שהיא גם אומרת שמהצד השני, השיטות של החוקרים היו מתוחכמות ושהממצאים חשובים: "הלקחים הקליניים של הממצאים האלו הם שלא צריכים להפסיק להשתמש בסטטינים במהלך מחלת הקורונה או במהלך אשפוז, מאחר שהם לרוב עוזרים. היו לי תנאי סף נמוכים כדי להתחיל להמליץ להשתמש בסטטינים לטיפול בהיפרכולסטרולמיה (רמות גבוהות של כולסטרול בזרם הדם) במהלך המגפה, לאור כך שהכרתי את התגובה המבטיחה".
כשריטה ברקוויסט נשאלה מהם לקחי המחקר רחב ההיקף והמרתק הזה שלה ושל חבריה, היא ענתה: "המסר העיקרי שלנו הוא: תמשיכו לקחת את הסטטינים שלכם! טיפול סטטיני מוריד את הסיכון לאירועים לבביים בקרב קבוצות בסיכון גבוה, למשל, ובקרב יחידים שהיה להם שבץ או סבלו מאנגינה. ההשפעה האפשרית על קורונה היא בונוס מתווסף".
מקור התמונות: canva.com
מחקר עדכני חושף משהו חדש שלא ידענו על וירוסים עד היום...
איך וירוסים פועלים בגוף? מחקר חדש חושף לראשונה את התהליך שקורה, וממצאיו עשויים לקדם רבות את עולמות המדע והבריאות.
מחקר מרתק חושף: זה האנזים שיכול להאריך חיים ולהילחם בסרטן
לאחרונה נערך מחקר חדש ופורץ דרך אשר גילה שאפשר להאט את תהליך ההזדקנות ולמנוע את מחלת הסרטן - אלו הן מסקנותיו...
כשאתם משתמשים בג'ל לחיטוי ידיים - הימנעו מ-3 הטעויות האלו!
ג'ל אלכוהולי לחיטוי ידיים הפך למוצר נדרש מאז פרוץ משבר הקורונה - אך יש 3 טעויות שרבים מדי עושים איתו ומעקרים בכך את יעילות פעולתו....
המחקר הזה הוכיח קשר ישיר בין אלצהיימר לפעילות שמונעת אותה
מחקר מרתק חושף את הדרך בה ניתן להפחית את הסיכון ללקות באלצהיימר ב-50% וחשוב מאוד שתכירו את ממצאיו ותדעו מהי הדרך הזו...
מחקר חדש חושף את הקשר שבין עטיית מסכת פנים למצב הרוח שלנו
מה הקשר בין עטיית מסכות פנים במרחב הציבורי למניעת התפשטות הקורונה, ובין מצב הרוח והתחושה הנפשית שלנו? מחקר חדש ורחב היקף מבריטניה חשף זאת...
התחסנתם וכואבת לכם הזרוע? הפיגו את הסבל בדרך הפשוטה הזו
סובלים מכאבים ביד או בזרוע? בין אם התחושה הזו מתעוררת בעקבות חיסון או מכל סיבה אחרת, כדאי שתטפלו בה בעזרת השיטה הפשוטה שמוצגת בסרטון הבא.
התרגיל שתכירו כאן עוזר להתמודד עם סחרחורת וחוסר שיווי משקל
התקף סחרחורת או חוסר שיווי משקל פתאומי עלול להיות מסוכן מאוד, לכן אם אתם סובלים מבעיות שכאלו כדאי שתכירו טיפול עצמי יעיל בסחרחורת.
מנצחים את קצב חילוף החומרים: טיפים לשמירה על המשקל בכל גיל
אחד מהשינויים המובילים שמתרחשים בגופנו עם השנים הוא השינוי בקצב חילוף החומרים, והטיפים הבאים יעזרו לכם לאכול נכון ולשמור על המשקל בכל גיל.
8 דברים נפלאים שגידול כלבים עושה לבריאות הגוף והנפש שלכם
מלבד האושר הרב שהם מעניקים לנו מדי יום ויום, נוכחותם של הכלבים בחיינו גם טומנת בחובה לא מעט יתרונות בריאותיים מפתיעים במיוחד!
שימו לב: כך תזהו שעומדת להתחיל מיגרנה לפני שהכאב מתחיל
התקף מיגרנה לא חייב להפתיע אתכם, כי תוכלו לזהות אותו עד 3 ימים לפני שהוא מתחיל - הכירו את 8 הסימנים שיעזרו לכם למנוע אותו מראש.
כך עליכם לצרוך את הוויטמינים שלכם כדי להפיק מהם את המרב!
יש שילובי ויטמינים שמחזקים אחד את השני ויש שפוגעים אחד בשני, ואם אתם צורכים תוספי תזונה עליכם להכיר אותם כדי שתוכלו לטפל בעצמכם כמו שצריך.
רוצים להיות מאושרים? זה מה שצריך לאכול לפי המדע והיהדות...
האם יש קשר בין המזון שאנחנו אוכלים ורמת האושר שלנו? מתברר שכן, ואלו המאכלים המומלצים לפי המדע וחכמי היהדות…
חושבים שהכרית שלכם מועילה לכם? הנה 6 סיבות לחשוב שנית...
חושבים שהכרית שעליה אתם ישנים מועילה לכם ולגופכם? בכתבה הבאה תגלו 6 יתרונות מפתיעים של שינה בלעדיה...
התגלתה מחלת לב חדשה, ויתכן שאתם סובלים ממנה - היכנסו וגלו...
הפרעה בכלי הדם הקטנים של הלב היא מחלה שהמודעות אליה החלה לעלות רק בשנים האחרונות, וחשוב מאוד להכיר אותה - במיוחד אם אתן נשים!
10 תרופות טבעיות שעובדות ביעילות - 8 עושה פלאים לשיער!
מרגישים לא טוב? אנחנו ממליצים לכם לחשוב מחוץ לקופסה, ובמקרה הזה מחוץ לארון התרופות המוכר והידוע, עם 10 התרופות הטבעיות היעילות הבאות!
המומחית הזאת תראה לך איך לבצע תרגילים שמרפאים כאבים בצוואר
מורה בכירה ליוגה הכינה עבורכם סט של תרגילי יוגה שיעזרו לכם לשפר את היציבה, למנוע כאבי צוואר ולשחרר צוואר תפוס, והיא גם מראה איך לבצע הכל!
סובלים מכאבי דורבן? היפטרו מהם בעזרת התרגילים הפשוטים האלו
מחלת הדורבן גורמת לכאבים בלתי נסבלים בכף הרגל, במיוחד בשעות הבוקר, אך אפשר להעלים אותם לצמיתות בעזרת התרגילים הבאים שמומלצים על ידי מומחים.
מה הקשר המפתיע בין הארנק לכאבי הגב שלכם? גלו בכתבה הבאה
יכול מאוד להיות שכאבי הגב שמהם אתם סובלים נובעים מנשיאת הארנק או תיק הצד שלכם - כך תזהו את הפגיעה ותלמדו כיצד למנוע החמרה של הבעיה.
אם אתם סובלים מאלרגיות, כדאי שתכירו את נקודות הלחיצה האלה...
אם אתם סובלים מתסמיני אלרגיה מעיקים, תוכלו להעלים אותם בדרך טבעית בעזרת נקודות הלחיצה שתכירו בכתבה הבאה.
מדוע כדאי לתרגל יוגה? מתברר שזה עושה פלאים לגוף ולמוח...
לתרגול יוגה הייתה מאז ומתמיד תדמית של פעילות שעושה טוב לגוף ולמוח, אך האם זה באמת נכון? הסרטון הזה יגלה לך את התשובה...
חצי כף ביום מהשמן הבריא הזה מורידה את הסיכון למות מדמנציה!
שמן זית הוכח במחקרים רבים כבריא יותר על פני שמנים מעובדים אחרים, אך המחקר הנוכחי הראה שיש לו יתרון חשוב לסובלים מדמנציה - הפחתה של 30% במוות
חריף לכם בפה וחשבתם לשתות כוס מים? אתם עושים טעות גדולה!
כדי להקל על הלשון והגרון הנשרפים מאוכל חריף רוב האנשים יחפשו את כוס המים הקרובה ביותר, אבל למעשה מדובר בטעות חמורה...
רוצים לשמור על הבריאות? הימנעו משימוש בסירים ובמחבתות האלו...
כדאי שתקשיבו לד"ר מייקל גרגר, שיסביר לכם בסרטון הבא על הסירים, המחבתות והמוצרים הדומים שבהם מומלץ להשתמש, ועל אלו שמהם כדאי להיזהר...
ישיבה או עמידה ממושכת עלולה להזיק לגוף - למדו כיצד לטפל בו
גם אתם יושבים או עומדים לאורך 90% מיום העבודה שלכם? יש לכך השפעות שליליות על בריאותכם, אך ניתן למנוע את כולן בקלות אפילו בלי פעילות גופנית.
מרגישים שאתם לא ישנים מספיק לאחרונה? זה הנזק שנגרם בגלל זה..
"שינה זה לחלשים", "נשלים שעות בסופ"ש" - אם אמרות שכאלה מוכרת לכם אתם חייבם לצפות בסרטון הזה ולהבין את הנזק שמחסור בשעות שינה גורם...
חוקרים גילו: הוויטמין הזה מפחית את הסיכון לדמנציה ב-33%!
ידוע שלוויטמין D יש השפעה מסוימת על התפקוד הקוגניטיבי, אך האם הוא יכול למנוע דמנציה? מדענים בדקו את הקשר בין ויטמין D לדמנציה וחזרו עם תשובה
7 שאלות בנושא בריאות שהגיע הזמן לענות עליהן אחת ולתמיד!
האם כדאי לצחצח שיניים לפני או אחרי ארוחת הבוקר? כמה מלח יש לצרוך ביום? והאם קריאה בחושך מזיקה לעיניים? הסרטון הבא יענה על שאלות אלו ועוד...
מאז שהתחלתי לשתות את התה הזה הבריאות שלי השתפרה פלאים!
תה האולונג אמנם אינו מוכר כמו התה השחור או הירוק, אך הוא מכיל את הטוב שבשני העולמות. הכירו אותו ואת יתרונותיו הבריאותיים בכתבה הבאה...
המחלות ששינו את האנושות לנצח - סרטון מרתק ומפתיע!
לא רק הקורונה: הסרטון המרתק הזה חושף את ההיסטוריה המפתיעה של המחלות ששינו את האנושות לנצח...
צריכה מופרזת של 10 המזונות האלה עלולה להפוך אותם למסוכנים
כולנו רוצים להעשיר את התפריט היומי שלנו במזונות בריאים ומזינים, אך לעתים אנו לא מודעים לסכנות - המדריך הבא יעשה לכם סדר
גברים שימו לב: אלו 10 גורמי הסיכון המרכזיים לסרטן הערמונית
מלבד סרטן העור, סרטן הערמונית הוא הסוג הנפוץ ביותר בקרב גברים, ו-1 מכל 7 גברים יאובחנו בו במהלך חייהם. גלו אם אתם נמצאים בסכנה מוגברת בכתבה.
כמה שוקולד מריר יש לצרוך ביום ומה היתרונות הבריאותיים שלו?
נמנעים משוקולד מריר כי הוא משמין או לא טעים לכם? יתכן שכדאי לכם לבחון מחדש את העדפותיכם, כי אתם עומדים לגלות שהוא הרבה יותר בריא ממה שחשבתם.
הכירו את שיטת הטיפול העצמי בכאבי גב וצוואר שתקל על חייכם
כאבי שרירים רבים, ביניהם כאבי גב וצוואר, נובעים מקשרים בשרירים שנקראים "נקודות טריגר" - היום תלמדו איך לזהות אותם וכיצד לטפל בהם להעלמת הכאב
כדאי לאכול מהירקות והפירות האלה יותר ואתם עומדים לגלות למה..
בכל אחת מהתמונות הבאות תיחשפו לכמות החומרים המזינים העיקריים והיתרונות הבריאותיים הבולטים של כל פרי וירק...
המומחים מזהירים: "זו הסיבה שבגללה הפסקתי ללעוס מסטיק"
חוקרים בדקו האם יש הבדל בין כמויות המיקרופלסטיק במסטיקים סינתטיים וטבעיים, וחזרו עם תוצאות מפתיעות - חלקם החליטו להפסיק ללעוס מסטיק!
מה אתם באמת יודעים על אנטיביוטיקה? מידע חשוב שכדאי לדעת
האנטיביוטיקה הייתה אחת התגליות הרפואיות החשובות ביותר של המאה ה-20, אבל מה אנחנו באמת יודעים על משפחת התרופות הנפוצה הזאת? מידע שכדאי לדעת!
בצל נגד עגבנייה: מה מומלץ לאכול כדי למנוע בריחת סידן?
מחקרים רבים בוצעו על פירות וירקות שעוזרים להגן על עצמות הגוף מבריחת סידן ולמנוע שברים, אך אילו מאכלים נמצאו כטובים ביותר? צפו בסרטון וגלו...
בעזרת 5 תרגילי כושר פשוטים תחזקו את הבטן והזרועות תוך דקות
אם אין לכם זמן וכוח להשקיע באימון שלם, בצעו את אימון 10 הדקות היעיל הזה מדי יום לחיזוק וחיטוב הזרועות והבטן!
מה קורה אם לא מנקים את המקלחת? התשובה הזו תפתיע אתכם...
אתם ככל הנראה חושבים שחדר המקלחת שלכם הוא מקום סטרילי ובטוח, אבל מה אם נגיד לכם שהוא הרבה יותר מזוהם ממה שאתם נוטים לחשוב?
שימו סוף לכאבי הברכיים בעזרת 6 נקודות לחיצה שכדאי להכיר
אם אתם סובלים מכאבי ברכיים שנובעים מפציעה או דלקת, אתם לא חייבים לסבול בשקט - הכירו את 6 נקודות הלחיצה שיעזרו לכם להיפטר מכאבי הברכיים.
9 היתרונות הבריאותיים של פרי הדרקון האקזוטי שעושה טוב לגוף
בואו לגלות האם האגדה בדבר פירותיו של הדרקון אמיתית ומהם היתרונות הבריאותיים הטובים והחשובים שלהם...
איך לבחור את הטיפול הנכון להצטננות? הסרטון שעושה סדר בבלגן
איזו תרופה נגד הצטננות היא הטובה ביותר, והאם כדאי בכלל להיצמד לתרופות סבתא ביתיות? צפו בסרטון הבא ותגלו מה הדרך הטובה ביותר לטפל בהצטננות!
אתם קמים עייפים וחסרי אנרגיה כל בוקר? כדאי לכם לנסות את זה..
אם אתם קמים כל בוקר עייפים ומתחילים את יום העבודה בלי כוח, כדאי שתתרגלו את אימון היוגה הבא שמצריך 10 דקות תרגול ביום ובלי לצאת מהבית.
כדאי שתמחקו את 9 עצות התזונה האלה מהראש – הן לא נכונות!
אם התנסיתם בדיאטה בעבר, סביר להניח שעשיתם זאת יותר מפעם אחת. אם נכשלתם, ייתכן שזה היה כי האמנתם באחד מהמיתוסים הבאים...
כך תמנעו 6 בעיות נפוצות בעור בעזרת שינויים קלים בתזונתכם
אנחנו עושים כה הרבה כדי לשמור על עור בריא ומושלם - אבל כל מה שצריך כדי להימנע מ-6 בעיות עור נפוצות, זה להקשיב לרופאי העור ולשנות את תזונתנו/
גלו 10 בעיות בריאותיות שאפשר לפתור עם תזונה נכונה יותר
ידוע לכולם שמה שאנחנו אוכלים הוא מה שירכיב את גופנו, אך האם ידוע לכם שהמזון שאתם מכניסים לגופכם הוא גם מה שיקבע מאילו בעיות בריאותיות תסבלו?
באילו מאכלים יש יותר שומן רווי? מידע בריאותי חשוב ומפתיע!
שומן רווי יכול להזיק לגוף ולכן יש למתן בצריכתו. אך האם אתם יודעים באילו מאכלים יש יותר שומן רווי מבאחרים? הכנו לכם סוג של חידון קצר והסברים...
המחקר הזה שינה את כל מה שרופאים חשבו על סוכרת ואינסולין!
נהוג להאמין שקפיצות ברמת האינסולין אחרי ארוחה מובילות בסופו של דבר לסוכרת, אך מחקר חדש מוכיח שההפך הוא הנכון, ושהקפיצות הן דווקא סימן טוב!
הקרדיולוג הישראלי הזה יסביר לכם מידע חשוב על בריאות הלב
למרות שיש כיום מודעות לנושא בריאות הלב, עדיין הרבה אנשים מתייחסים אליו בביטול ואומרים: "לי זה לא יקרה". ההרצאה הבאה תגרום להם לשנות את דעתם...
אחרי שתקראו את הכתבה הזאת גם אתם תתחילו לעסות את האוזניים...
מעטים מכם כנראה ידעו שלעיסוי אוזניים בנקודות לחיצה יש יתרונות בריאותיים שכאלה! בואו לגלות מה יקרה אם תעשו זאת כל יום ואיך לערוך עיסוי לעצמכם
המדענית הזו חושפת את כל השקרים שהאמנתם להם בנוגע לבריאות!
האם מזון מהונדס גנטית מזיק? האם חיסונים מעלים את הסיכון לאוטיזם? האם תוספי פרוביוטיקה עוזרים לגוף? המדענית הזו מוכיחה שמה שחשבתם לא נכון!
בעזרת העיסוי הקצר הזה עור הפנים יכול להיראות צעיר יותר
כדי למנוע קמטים אנשים מוכנים לשלם מאות שקלים על קרמים, טיפולים, זריקות וכדומה, אבל הם שוכחים את אחד מהדברים הכי חשובים ופשוטים שניתן לעשות...
פלאי האשלגן: כך תכניסו את המינרל הבריא לתפריטכם השבועי!
כולנו יודעים שאשלגן הוא מינרל חיוני לתפקודים מרכזיים בגופנו, אבל האם אתם באמת יודעים מה תפקידו ומהם המזונות המומלצים ביותר לצריכתו?
כך ניתן להצמיח תאי עצב חדשים במוח: מחקר מהפכני שכדאי להכיר
אם הייתם שומעים שיש עצות מעשיות שתוכלו ליישם כדי לשפר את הזיכרון ואת מצב הרוח, הייתם מנסים אותן? אל תפספסו את ההרצאה שמסבירה כיצד לעשות זאת!
אם אתם סובלים מאלרגיות, כדאי שתכירו את נקודות הלחיצה האלה...
אם אתם סובלים מתסמיני אלרגיה מעיקים, תוכלו להעלים אותם בדרך טבעית בעזרת נקודות הלחיצה שתכירו בכתבה הבאה.
8 דברים שהופכים את ילדכם למפונק ועליכם להפסיק לעשות
הרצון לעזור לילדינו בכל עת ולהפוך אותם למאושרים באדם עלול להפוך אותם למפונקים, ולכן מומלץ להימנע מכך וממנהגים בעייתיים אחרים ב-8 הדרכים האלה
8 דברים חשובים ששינה מספקת מחזקת בגופם של ילדים קטנים
ידוע שילדים צריכים לישון טוב על מנת שיתפתחו בצורה תקינה, אך יפתיע אתכם לגלות עד כמה! הכירו גם את שעות השינה המומלצות עבור ילדים לפי גילם.
הכירו את השיטה הטבעית והפשוטה להרגעת כאבי הראש שלכם
סובלים מכאבי ראש או התקפי מיגרנה? רגע לפני שאתם נוטלים משכך כאבים, נסו את 3 נקודות הלחיצה הבאות שיעבירו את הכאבים במהירות!
קל, מהיר להכנה ובריא: הכירו את המתכון הביתי שלנו לאבקת מרק
אבקת מרק עוף משמשת אותנו לתיבול והעשרת מאכלים רבים, אך ידעתם שניתן להכין אותה בקלות בבית ומרכיבים טבעיים בלבד? הכירו את המתכון המנצח שלנו!
בעזרת האוסף הזה הילדים שלכם ילמדו עברית ואנגלית בקלות
עבור כל הורה אין דבר מרגש יותר מלשמוע לראשונה "אמא" או "אבא", אך יש עוד שלל מילים בסיסיות שתוכלו לעזור לילדיכם ללמוד בעזרת הסרטונים הבאים...
12 גרסאות למנות חומוס מפתיעות שאפשר להכין עם 5 רכיבים
זו ממש לא בעיה להכין חומוס, ובעזרת המתכונים הבאים תוכלו להכיר טעמים שלא ידעתם כלל שקיימים כמו חומוס גווקאמולי או חמאת בוטנים. שווה לנסות!
אם אתם מדברים ככה לילדים שלכם אתם פוגעים בחוסן הנפשי שלהם...
כולנו רוצים להנחיל בילדינו ביטחון עצמי לחיות את החיים כפי שהם מייעדים לעצמם, וכדי לעשות את זה, עליכם להפסיק להגיד להם את הדברים האלה...
מדריכת היוגה הזו תציג עבורך 9 תרגילים לטיפול בכאב גב תחתון
תגידו שלום לנינה שדות, מורה בכירה ליוגה מזה 20 שנה במושב מזור ובכוכב יאיר, שרוצה להגיד לכם משהו חשוב מאוד על כאבי גב תחתון...
40 דברים שכדאי לשאול ילד כדי לפתח את הדמיון והסקרנות שלו
ילדים שואלים הרבה שאלות ולפעמים זה אפילו מטרד, אך בעזרת הכתבה הבאה תוכלו ללמוד איך להפוך את היוצרות וגם לפתח אצלם דמיון, סקרנות ויצירתיות...
התאהבו במטבח הרומני עם 5 מתכונים נהדרים וקלים להכנה
כאשר זה נוגע למטבח הרומני, אפשר להגיד בלב שלם כי רוב הישראלים אוהבים את המנות שיצאו ממנו, לכן כדאי להכיר את 5 המתכונים הקלים להכנה הבאים...
לרדת בגדול: 13 שילובי מזונות שיעזרו לכם לרדת במשקל ומהר
גלו את שילובי המזונות שיעזרו לכם להוריד במשקל בצורה תקינה ובריאה בלי לקרוע את עצמכם בדיאטות כסאח.
אלו הם תחליפי הסוכר המומלצים והבריאים ביותר שכדאי לנסות
כדי להפחית את צריכת הסוכר לא צריך להימנע ממתוק, אלא רק לדעת איך לצרוך אותו נכון. גלו את כל מה שאתם צריכים לדעת על תחליפי הסוכר הקיימים כיום.
פראניאמה: הכירו את שיטת הנשימה שעוזרת לרזות מהר יותר
הכירו את 8 תרגילי הפראניאמה שיעזרו לכם לשלוט על הנשימה ובה בעת לזרז את תהליך שריפת השומנים בגוף ללא מאמץ...
מומחה מסביר: עצות להורים עם ילדים שחווים קשיים חברתיים
אם אתם שמים לב שהילדים שלכם נוטים להתבודד בחדרם או נוהגים בתוקפנות יתר, יכול להיות שהם סובלים מבעיה שפוגעת במיומנויות החברתיות שלה...
רוצים לשמור על הברכיים לאורך שנים? קבלו 8 טיפים חשובים!
סובלים מבעיות בברכיים? בין אם התשובה חיובית או שלילית, הגיע הזמן שתתחילו לחזק אותן, בעזרת דברים שמומלץ לעשות וכאלו שכדאי להימנע מהם...
אם אתם שמים לב לתסמינים האלו זה סימן לחוסר איזון הורמונלי...
המערכת האנדוקרינית בגוף אחראית על ייצור של הורמונים שאחראיים על מגוון תפקודיים, וכאשר הם יוצאים מאיזון, אתם עלולים לחוות את התסמינים הבאים.
במקום תרופות, טפלו בעצירות בטבעיות עם 12 מאכלים בריאים!
אנשים הסובלים מעצירות פונים פעמים רבות למדף התרופות עבור מרפא, אך מתברר שיש למצב הזה פתרונות טבעיים וטעימים במיוחד שנמצאים במטבח שלנו.
6 דברים שכדאי להורים לעשות כשהילדים מתחילים להיות עקשנים
ילדים יכולים להיות עקשנים מאוד לפעמים, חלקם אפילו ניחנו בעקשנות מולדת - ולפני שהבית שלכם הופך לזירת התגוששות ביניכם, היעזרו ב-6 העצות הבאות.
הכירו את צמח התבלין הבריא שעוזר לצמצם את צריכת המלח
צמח התבלין סליקורניה יכול לשמש אתכם כתחליף טבעי ובריא למלח, כי יש בו רק 7 גרם נתרן למנת 100 גרם. יש בו עוד 11 יתרונות בריאותיים המפורטים כאן...
5 מתכונים מעוררי תיאבון שיגרמו לך להתאהב בטעם של הכרובית
אם חשבתם שכרובית אפשר לאכול רק מטוגנת או בטחינה, צפויה לכם הפתעה מעוררת תיאבון. הכירו 5 מתכונים מפתיעים למנות שאפשר להכין עם כרובית.
בפעם הבאה שאתם בסופר, כדאי שתיזהרו מ-10 רכיבי המזון האלה...
גם אם אתם יודעים מאילו חומרים כדאי לכם להיזהר, על גבי האריזות הם עלולים להופיע בשמות אחרים ואף מטעים. הכירו את רכיבי המזון שמומלץ להימנע מהם
זהירות: צריכה מוגזמת של 8 המאכלים האלה עלולה להזיק לכבד!
ידוע שאלכוהול מזיק לכבד, אך אתם בטוח לא ידעתם על שאר החומרים שגורמים נזק לכבד ואשר אתם צורכים מהם באופן כמעט קבוע - הכירו אותם בכתבה הבאה.
פיתוח ישראלי מדהים: כך הטבע יכול לסייע לבריאות האדם
פרופסור עודד שוסיוב הוא אחד מחלוצי המחקר בנושא הפקת חלבון הקולגן באופן טבעי, והוא לא נח לרגע במאמצו לרתום את "כוחות העל" של הטבע...
8 נקודות הלחיצה שיעניקו לכם עור חלק ובריא בשיטה טבעית
בין שאתם סובלים מאקזמה, פסוריאזיס, אקנה, שלבקת חוגרת, פטרת או סבוריאה דרמטיטיס, עיסוי נקודות הלחיצה האלה מדי יום עשוי לעזור לכם להיפטר מהם.
המטפל הזה מציג תרגיל לשיפור היציבה שכל אחד יכול לעשות!
התרגיל הפשוט שאתם עומדים להכיר בעזרת הסרטון הבא מומלץ בחום לכל מי שמתקשה להקפיד על יציבה נכונה, ללכת זקוף ולשמור על גב ישר.
הכינו את המשקה הבריא והפשוט הזה כדי להילחם ביעילות באלרגיה
אלרגיה היא תופעה נפוצה בעונות מעבר, אך ניתן לשכך את התסמינים שלה ולמנוע אותה באמצעות הכנת משקה בריאות מיוחד ונוגד אלרגיות.
מתלבטים אם לתפוס תנומת צהריים? גלו עד כמה היא מועילה לנו...
אם גם אתם מתלבטים לפעמים האם לסדר לעצמכם תנומת צהריים טובה או להמשיך לעבוד - שימו לב ל-9 היתרונות הבריאותיים שתנומה כזו יכולה להעניק לכם.
מומלץ: 10 פעילויות חינוכיות ומהנות לילדים ברוח חג פורים
חג פורים הוא חגיגה של צחוק ושמחה וכדי לוודא שהילדים והנכדים הקטנים שלכם לא ישתעממו גם לא לרגע אחד, ריכזנו עבורכם מאגר נפלא של הפעלות!
אם כבר דגים, אז עדיף את הבריאים - הנה 8 מומלצים לשישי
דגי מאכל ידועים כבעלי רכיבים תזונתיים רבים, אך אילו מהם הם הבריאים ביותר? הכנו לכם רשימה של ה-8 המובילים מבחינה ערכם התזונתי...
בלי לצאת מהמיטה: 5 תרגילי יוגה שתוכלו לעשות בעודכם בסדינים
כך תוכלו להירגע, לעשות כושר, לשפר את הבריאות והמראה שלכם ולהישאר במיטה - הכירו את 5 תנוחות היוגה לשינה טובה שמבוצעות על המזרן בחדר השינה
את 6 המתכונים ההונגרים האלה אתם חייבים לנסות בארוחתכם הבאה
המטבח ההונגרי נודע בזכות הגולאש המפורסם, אך אוסף המתכונים הבא יוכיח לכם שיש עוד מטעמים רבים שניתן ליהנות מהם הודות לבישול ההונגרי המגוון.
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: