maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

10 מאכלים שמומלץ לאכול על מנת לשמור על בריאות הלבלב

 יחסית לשאר חלקי גופנו הפנימיים, הלבלב לא תופס מקום גדול מדי – אורכו הוא 15 ס"מ בסך הכל ומסתו לא עולה על 85-100 גרם. עם זאת, מדובר באיבר חיוני מאין כמוהו המשחק תפקיד משמעותי במערכת העיכול. הלבלב לא רק דואג לוויסות ונטרול החומציות הגבוהה המגיעה אל הבטן שלנו ממאכלים שונים, אלא שגם האנזימים המופרשים על ידי איבר זה חשובים ומהותיים מאוד לעיכול נכון ותקין של שלל רכיבים כגון פחמימות, חלבונים ושומנים. לבלב בריא משמועתו צריכת סוכר מווסתת ומערכת עיכול שמתפקדת טוב יותר – ולכן ההמלצה עבורכם היא לצרוך את 10 המאכלים הבאים, שלהם סגולות בריאותיות ניכרות ומוכחות עבור הלבלב והם יעזרו לכם לשמור ולהגן על איבר זה, שאין לו תחליף.  

מאכלים בריאים ללבלב: דגם של לבלב
 

1. כורכום

מאכלים בריאים ללבלב: כורכום

הכורכום נחשב לרוב כמונע דלקות טבעי, שמסייע בשיכוך כאבים הנגרמים מתחושת שריפה בלבלב, וכך גם הוכח במחקר שפורסם בשנת 2014. מעבר לסגולותיו הללו, הכורכום גם מחזק את יצור האינסולין בלבלב, מה שמסייע לווסת את רמות הסוכר בדמנו ומונע את נזקי מחלת הסוכרת.

2. שום

מאכלים בריאים ללבלב: שום

ודאי כבר שמעתם על אנשים שממליצים לצרוך שום ודבש ביחד – זוהי הרי "תרופת סבתא" ידועה, שמחברת יחדיו שני רכיבים שאמנם טעמם שונה במידת מה, אך סגולותיהם הרפואיות ברורות וידועות. דעו לכם שהשום יכול ללכת גם עם הרבה רכיבים בריאים נוספים, כמו בצל או חילבה – כשכל השילובים האלו יחדיו נמצאו על ידי מחקר שנערך באוניברסיטה הפדרלית לטכנולוגיה שבניגריה ככאלו המחזקים את המערכת החיסונית, מאחר והם מסייעים לגוף בתיקון רקמות שנפגעו באיברים שונים, כולל בלבלב.

3. תרד

מאכלים בריאים ללבלב:

כשהוא "חמוש" במיטב הוויטמינים מקבוצה B ובמלאי של ברזל, התרד הוא אחד המאכלים המספקים ביותר, שימלאו את הצרכים הכי בסיסיים של הלבלב שלכם. הברזל שבתרד עוזר במניעת דלקות וזיהומים שונים באזור, בעוד שהוויטמינים מקבוצה B מזינים את האיבר כהלכה. בנוסף, העלים הירוקים הללו גדושים ברכיב אנטי סרטני ששמו MGDG, שבמחקר משנת 2016 נמצא כי אכילתו מצמצמת את הסיכוי להתפתחות סרטן בלבלב. אז ערבבו את התרד עם בצל ליצירת סלט טעים או צלו קלות רצועות תרד על מחבת, וספקו ללבלב שלכם מנה של בריאות. 

 

4. ברוקולי

מאכלים בריאים ללבלב: ברוקולי

ברוקולי, כמו גם שאר הירקות ממשפחת המצליבים ממנה הוא מגיע כגון: כרוב, כרובית וקייל, נמצאו על ידי מחקר עדכני שהתפרסם בשנת 2017 כבעלי סגולות בריאותיות המסייעות לגוף במלחמתו בתאים הסרטניים שעלולים להתפתח בלבלב, ובה בעת הם גם עוזרים לוודא תפקוד תקין של האיבר החיוני הזה ולשמור עליו נקי ממחלות וזיהומים. הירקות הללו, שבראשם כאמור הברוקולי, מספקים לגוף שפע של רכיבים תזונתיים קלים לספיגה, כדוגמת פלבונואידים – תרכובות טבעיות המסייעות באבטחת תקינותו של מנגנון ניקוי הרעלים של גופנו.

5. ענבים אדומים

מאכלים בריאים ללבלב: ענבים אדומים

ענבים אדומים מכילים בתוכם רסברטרול, תרכובת פנולית הנחשבת לנוגד חמצון עוצמתי ויעיל במיוחד. עובדה זאת הופכת את הענבים ליעילים עבור מניעה וצמצום של דלקות בלבלב כמו גם בחיסול של תאים סרטניים העלולים להתפתח בו. המומחים ממליצים לאכול מנת ענבים אדומים פעם ביום, בצורתם הטבעית ולא המבושלת, כמו למשל ביין אדום.

6. בטטה

מאכלים בריאים ללבלב: בטטה

ישנה תאוריה שאומרת שככל שמאכל דומה לאיבר מסויים בגופנו, כך הוא יכול לסייע יותר בריפוי אותו האיבר. ישנם מספר דוגמאות לכך: אגוזים למשל טובים עבור המוח, הסלרי לעצמות ועגבניות ללב, ובאותו אופן גם הבטטה מתאימה בצבעה ובצורתה לאלו של הלבלב, והיא אכן תורמת לא מעט לבריאותו. אכילת בטטה מצמצמת ב-50% את הסיכון לסרטן בלבלב, וכמו כן גם מייצבת את רמות הסוכר בדם על ידי כך שהיא מסייעת לשחרור הסוכר בהדרגתיות לתוך זרם הדם.

7. אורגנו

מאכלים בריאים ללבלב: אורגנו

בעזרת צמח התבלין הזה ניתן לטפל בהפרעות שונות הנגרמות לגוף כתוצאה מתהליכי חמצון המתרחשים בו, מאחר והוא שופע בנוגדי חמצון פנוליתים (תרכובות טבעיות ארומטיות). מחקרים שונים, כמו זה שנערך באוניברסיטת מסצ'וסטס, מצביעים על כך שהאורגנו הוא גם חומר אנטי-היפרגליקמי, כלומר כזה המסוגל למנוע הופעה של רמות סוכר גבוהות בדם, וזוהי סיבה נוספת בגינה צריכתו טובה ללבלב שלכם.  

8. שן הארי

מאכלים בריאים ללבלב: צמח שן הארי

לצמח הצהבהב הזה ישנם יתרונות לא מועטים, אותם ניתן להשיג באמצעות שתיית תה המחוזק בתמציתו - משקה הנחשב למנקה רעלים יעיל מאוד עבור הלבלב כמו גם עבור הכבד, המסייע לתיקון רקמות הלבלב שניזוקו מפגעים שונים וכן בהעלאת רמת הייצור של מיצי המרה, החשובים לאבטחת תהליך עיכול תקין. תמצית שורש שן הארי עוזרת להילחם בהתפתחותם של תאים סרטניים, וזאת מבלי לגרום נזק לתאים הבריאים.  

9. פטריות

מאכלים בריאים ללבלב: פטריות

במחקר שנערך פה אצלנו, בפקולטה למדעי הטבע באוניברסיטת חיפה בשנת 2012, ובמסגרתו נרקחה תמצית מפטריות רפואיות, נמצא כי ביכולתה לבלום את התפתחותם של תאים סרטניים בלבלב. מחקר נוסף מאוניברסיטת אינדיאנה שבארה"ב הצביע על כך שתרופה מסורתית ממזרח אסיה המבוססת על פטריות פוריה הוכחה כבעלת יכולת לחסום את השפעתו של גן הנקראMMP  אשר קשור באופן ישיר להתפתחות סרטן הלבלב. כל אלו מראים בבירור כי מעבר להיותן של הפטריות מקור טוב לסיבים תזונתיים, סלניום ואשלגן, הן גם יכולות להביא תועלת גדולה עבור הלבלב שלכם.

10. דובדבנים

מאכלים בריאים ללבלב:

הדובדבנים בעלי הצבע האדום העז הם מקור עשיר במיוחד למיני נוגדי חמצון שונים, כמו גם לתרכובת ייחודית בשם אלכוהול פריליל (perillyl alcohol), שנמצאה כיעילה במניעת סרטן הלבלב. לכן בחודשי הקיץ, כשהדובדבנים נמצאים בכל פינה, עשו ללבלב שלכם טובה ואכלו חופן מלא דובדבנים מדי יום.

מקור תמונה: Süleyman Habib

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו