maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

משקה צ'אי כורכום וקינמון - דרך נפלאה וטעימה לשמור על הבריאות

 בעבר הלא רחוק נהגתי להשתמש בסוגים רבים ושונים של משחות וקרמים כדי לשמור על עור בריא ומבריק, אבל לאחרונה למדתי שהדרך הכי טובה לשמור על בריאות הגוף והעור הסתתרה בארונות המטבח ולא בתיק האיפור שלי. את הטיפול הבא אני הכרתי הודות לנינה קורטיס, השפית הראשית במרכז הנופש והבריאות "החווה" במליבו קליפורניה. היא טוענת שהדרך הטובה ביותר לדאוג לגוף שלנו היא מבפנים ולא מבחוץ, ולכן התחלתי לעקוב אחרי עצותיה ומהר מאוד ראיתי את השינוי בכל פעם שהבטתי המראה. ובכן מהו בדיוק הטיפול הטבעי הזה שעליו נינה ממליצה? מדובר במשקה צ'אי עם כורכום וקינמון, כוס מתוקה של בריאות, עשירה בחומרים שהוכחו מחקרית כתורמים לבריאות הכללית והעור במיוחד. בהמשך הכתבה תלמדו גם אתם כיצד להכין את המשקה הנהדר הזה ותגלו כיצד הוא תורם לגופכם בעוד דרכים רבות מלבד בריאות העור.
 
משקה צ'אי כורכום וקינמון
 
לפני שנלמד כיצד להכין את משקה הצ'אי הזה, בואו נעצור לרגע ו"נכיר" את המרכיבים העיקריים שבו ואת תרומתם המשמעותית לבריאות גופנו:
 

היתרונות הבריאותיים של הכורכום

תרומתו של הכורכום לבריאות הגוף הייתה ידועה כבר במשך אלפי שנים בהודו, בסין ואפילו בקרב השבטים הילידים שבאמריקה. ה"סוד" הוא כורכומין, חומר פעיל אנטי דלקתי שמגן על הגוף מפני מחלות רבות ובנוסף הוא בעל השפעות נוגדות חמצון ומעכבות זקנה חזקות במיוחד. לכורכום יש הרבה מאוד יתרונות נוספים ושימושים, אך בכל מה שנוגע לעור שלנו מה שחשוב הוא שיש ביכולתו לטפל ביעילות בפסוריאזיס, אקזמה וגם, הודות לכך שהכורכום משפר את תפקוד הכבד ואת גמישות כלי הדם, הוא מעניק לעור שלנו אלסטיות וברק שמשווים לו מראה צעיר.
כורכום

היתרונות הבריאותיים של הקינמון

כולם יודעים ש"קינמון מוסיף המון", אבל האם ידעתם עד כמה הוא באמת מוסיף? בדומה לתבלינים אחרים, הקינמון עשיר במינרלים ובחומרים רבים שחיוניים לגוף ובהם כמות נכבדה של מגנזיום, סידן, ברזל, סיבים תזונתיים, אשלגן, זרחן וכמויות קטנות של מספר ויטמינים מקבוצת B, C ו-K. בדומה לכורכום, גם לקינמון יש תכונות אנטי - דלקתיות שעושות רק טוב לעור, ובנוסף הוא משפר את זרימת הדם ואף מסייע בהפחתת הכאב שנגרם כתוצאה מדלקת מפרקים. לחצו כאן כדי ללמוד עוד על יתרונותיו הבריאותיים של הקינמון.

קינמון
 

היתרונות הבריאותיים של ההל

תבלין ההל הוא מרכיב נפוץ מאוד במשקאות צ'אי, קפה, תה ואפילו קינוחים, הודות לטעמו הייחודי והריח הנפלא שהוא מעניק לכל מנה. ההל, אשר ידוע גם בשם קרדמון, שייך לאותה משפחה כמו צמח הזנגביל (ג'ינג'ר), ולכן הוא חולק עימו סגולות בריאותיות רבות. החומרים נוגדי החמצון שבהל עוזרים להגן על עור הפנים מנזקי ההזדקנות והוא גם מסלק ביעילות רעלים רבים מהגוף, שבהיעדרם העור שלכם יהיה הרבה יותר בריא ונקי מכתמים ופצעים. כפי שנאמר, את ההל ניתן לשלב במתכונים רבים מסוגים שונים ואם אתם רוצים ללמוד עוד על שלל היתרונות הבריאותיים מהם תיהנו אם תעשו זאת, לחצו כאן.

הל

מתכון להכנת צ'אי קינמון וכורכום לטיפוח העור:

רכיבים (ל-8 מנות):
  • מקל קינמון באורך של כ-5 ס"מ
  • 6 תרמילי הל
  • 1 כוס מים
  • כ-100 גרם שורש כורכום לא מקולף
  • 8 כוסות חלב שקדים
  • 8 כפיות ממתיק כמו דבש או סילאן
הוראות הכנה: 
  • קחו מחבת בישול עמוקה והכניסו לתוכה כוס מים אחת יחד עם ההל והקינמון. את מקל הקינמון מומלץ לשבור לשניים ואם התקשיתם במציאת תרמילי הל שלמים בחנויות, בכל תרמיל ישנם כ-15 עד 20 זרעים כך שכל כמות זרעים שנעה בערך בין 90 ל-120 תוכל לשמש כתחליף.
     
  • הביאו את המים במחבת לרתיחה על חום גבוה ואז הנמיכו את העוצמה והמשיכו לבשל על גבול הרתיחה למשך 20 דקות.
  • אחרי שהבישול נגמר והתערובות התקררה קלות, העבירו את הנוזל והתבלינים מהמחבת לבלנדר יחד עם שורש הכורכום וטחנו בפולסים קצרים עד שהכורכום קצוץ ללא גושים והתערובת אחידה.
משקה צ'אי כורכום וקינמון
  • המתינו עד שהתערובת קרה וסננו אותה דרך מסננת דקה מאוד או בד חיתול לתוך צנצנת זכוכית. סחטו היטב את התבלינים המוצקים כדי לטפטף כמה שיותר נוזל לתוך הצנצנת. כשסיימתם, ניתן לזרוק את המוצקים היבשים.
  • עבור כל מנה של צ'אי יש לקחת כוס חלב שקדים, להוסיף כפית של תמצית התבלינים מצנצנת הזכוכית שלכם וכפית אחת של הממתיק שבחרתם. ערבבו היטב ושתו את המשקה חם או קר על פי העדפתכם. את תמצית התבלינים ניתן לשמור במקרר למשך זמן של שבוע – שבועיים.

 

מקור: רעות מזור
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: