maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

מתי לזרוק את האוכל מהמקרר?

טיפים והמלצות לשמירה על טריות האוכל, שאתם מאחסנים במקרר
מזון, תאריך תפוגה, מקרר, טוב לשימוש, פריזידר
 

התאריכים המופיעים על אריזות, אינם מהווים מדריך לשימוש בטוח במוצר, אבל שימוש נכון בטבלה שלפניכם, ובהמלצות המצורפות, יעזרו לכם לשמור על האוכל הנמצא במקרר (בטמפרטורה של 4 מעלות), מלהתקלקל ולהפוך לסכנה בריאותית:

מזון, תאריך תפוגה, מקרר, טוב לשימוש, טבלת מזונות
 

מספר טיפים קטנים, שחשוב להקפיד עליהם:

דבר ראשון וברור - כשאתם רוכשים מוצר וודאו, שהתאריך עליו רשום "למכירה עד" או "sell-by" (באנגלית) עדיין לא עבר, ברור שגם תאריך פקיעת תוקף המוצר, צריך להיות כזה שעדיין לא עבר, למרות שזוהי גם אחריותו של המוכר.

עקבו אחר ההמלצות לשמירה על המוצר, כפי שהן מוטבעות על האריזה.

שמרו על מוצרי בשר ועוף באריזה המקורית, עד ממש לפני השימוש.

במידה ואתם מתכננים להקפיא בשר או עוף למשך יותר מחודשיים, השתמשו בשקית חיצונית, עם אטימה מיוחדת היוצרת וואקום, או לחילופין הכניסו לכלי פלסטי אטום ככל הניתן (טאפר).

 

מזון, תאריך תפוגה, מקרר, טוב לשימוש, טבלת מזונות
 

לאחר הפתיחה והשימוש הראשוני במזון של קופסת השימורים, יש להעביר את תכולת הקופסה למיכל מכוסה היטב שעשוי מזכוכית, פלסטיק או כל חומר אחר, שהוא לא הפח ממנו עשויה הקופסה.

גבינה צהובה כדאי לשמור בכלי אטום, עם מספר קוביות סוכר, בכדי למנוע עובש ולהאריך את חיי הגבינה.

חסה מומלץ לאחסן בשקית נייר ולא פלסטיק, במגירת הירקות במקרר.

רפדו את מגירת הירקות שבמקרר בנייר עיתון. הירקות יישארו טריים יותר לאורך זמן.

בקיץ, מזון עלול להתקלקל תוך שעה מרגע הוצאתו מהמקרר! בחורף שעתיים.

ירקות ופירות חתוכים שנשארו בחוץ יותר משעתיים - לזרוק.

מלפפונים ועגבניות לא באותו תא, בבקשה! העגבניות פולטות גזים (גם שאר הירקות, אבל פחות) שגורמים למלפפונים להירקב מהר יותר.
ואגב, זו בדיוק הסיבה בגללה מומלץ לעטוף אבוקדו בנייר עיתון כשהוא עדיין קשה, על מנת שיבשיל מהר יותר, בזכות הגזים שהוא עצמו פולט.

גם תפוחי עץ פולטים הרבה גזים, שיאיצו ריקבון בפירות אחרים באותו התא.

כשמפשירים בשר או גבינה שהיו במקפיא, מומלץ להפשיר במקרר (לוקח יותר זמן, אבל הרבה יותר בטוח).

מזון, תאריך תפוגה, מקרר, טוב לשימוש, טבלת מזונות

מה ההבדל בין "עדיף להשתמש לפני.." ל-"תאריך פקיעה" במוצרי מזון?

התאריך שמוטבע לאחר "עדיף להשתמש לפני..", מהווה המלצה לשימוש עד לתאריך המסוים, כלומר זהו התאריך האחרון בו טעמו של האוכל יהיה הטוב ביותר, אין זה אומר שלאחר תאריך זה האוכל מסוכן.
"למכירה עד.." או "תאריך פקיעה:" מבהירים לקונה, עד מתי המוצר אמור להיות מוצג בחנות. אין לקנות מוצרים אחרי התאריך שמופיע ב-"למכור עד.." או "לשימוש עד...".
מוצר יכול להיות שמיש וטוב גם לאחר תאריך ה-"למכור עד..", אבל לאחר התאריך המופיע ב "להשתמש עד ל.." אין לעשות שימוש.
 
מזון, תאריך תפוגה, מקרר, טוב לשימוש
 
 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
תכנים קשורים: אוכל, בריאות
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: