חטיפי הנאצ'וס, המוכרים בארץ בשם המותג "דוריטוס", הם מושלמים לאירוח, בתוספת מטבל סלסה או גוואקאמולי. ניתן להשתמש בטורטיות קנויות כדי להכין את החטיף, אך אנו תמיד ממליצים על הכנה ביתית.
אופן הכנת הנאצ'וס:
-
אופן הכנת הטורטייה:
-
ערבבו את הקמח ואת מלח השולחן. הוסיפו את המים, ערבבו היטב ולושו עד ליצירת בצק אחיד. אם הבצק דביק מדי, הוסיפו מים, אם הוא רטוב מדי, הוסיפו קמח תירס.
-
כסו את הקערה עם הבצק במגבת מטבח והמתינו כשעתיים עד שיתפח במלואו.
-
חלקו את הבצק ל-16 כדורים קטנים.
-
הניחו כל כדור בין שתי חתיכות נייר אפייה ומעכו בעזרת קערה ומערוך עד לקבלת עיגול שטוח ודק בקוטר 15 ס"מ בערך.
-
חממו מחבת יבש וטגנו בו את הטורטיות זו אחר זו, כדקה מכל צד. המתינו שהטורטיות יתקררו מעט.
-
אופן הכנת הנאצ'וס:
-
חתכו את הטורטיות לרבעים או לשמיניות.
-
סדרו את חתיכות הטורטייה בתבנית עם נייר אפייה, בשכבה אחת. זרו את המלח הגס מעל לחתיכות הטורטייה.
-
חתכו את הטורטיות שוב לרבעים או שמיניות וסדרו אותן בתבנית עם נייר אפייה בשכבה אחת.
-
אפו במשך 8-10 דקות, או עד להזהבה וקבלת מרקם פריך.
מקור: אורית זאבי