כמה נפלא לאכול לחם בבוקר, הוא גם טעים וגם ממלא אותנו עד לארוחת הצהריים. אבל עוד יותר כיף לאכול לחם שמכיל מוצרים בריאים שאנו כה אוהבים, כמו בננה ואוכמניות. זו הסיבה שמומלץ מאוד להכין את המתכון הבא. לא רק שהוא קל להכנה, הוא גם מזין ומאפשר להתחיל איתו את הבוקר בכיף.
אופן הכנת הלחם אוכמניות:
-
חממו מראש את התנור על 175° מעלות.
-
שמנו מעט את נייר האפייה.
-
שימו את הבננות בתוך קערה ומעכו אותן היטב.
-
הוסיפו את מיץ הלימון וערבבו. נפו את הקמח והוסיפו לתערובת והמשיכו לערבב.
-
הוסיפו את הביצים וערבבו.
-
הוסיפו את תמצית הוניל, המלח ואת השמן/ החמאה המומסת. לבסוף את האוכמניות וערבבו בעדינות.
-
העבירו את התערובת באמצעות כף אל תוך התבנית המיועדת, שטחו והחליקו את החלק העליון עם החלק האחורי של הכף.
-
אפו את התערובת בתנור במשך שעה ורבע. במידה ואתם חושבים שהלחם נהייה כהה מידיי, כסו אותו בנייר כסף.
-
הניחו ללחם להתקרר במשך 5 דקות לפני שתעבירו אותו לכלי הגשה. ניתן לאכול את הלחם כחצי שעה לאחר שיצא מהתנור והוא יהיה טעים ופריך גם בבוקר שאחרי.
מקור: נעמה ארליך