רבים מאיתנו שאוהבים לבשל, נהנים מאוד להפתיע את האורחים שלנו עם שלל גרסאות טעימות, מסקרנות ושונות למנות שכולם מכירים. בין שמדובר במרק, סלט, מנה עיקרית או קינוח, תמיד נחפש אחר שכלול, שדרוג או רכיב מיוחד שיהפוך את המנה שלנו לייחודית, אבל לרוב נתעלם דווקא מתוספת מרכזית אחת שמלווה כל ארוחה: הלחם. למרות שלחם הוא חלק בלתי נפרד מרוב הארוחות שלנו, גם אלה שאופים אותו בבית נוטים לדבוק במתכון מוכר אחד בלבד. לא רק שהרעיון שלפניכם ישכלל את כל מתכוני הלחם שאתם מכירים, הוא גם יאפשר לכם להפוך את הלחם הבא שתכינו ללחם מנומר! עקבו אחר ההוראות ותוכלו גם אתם לקשט כבר את הארוחה הבאה שלכם בלחם מלא צבע שיפתיע את האורחים בכל ביס מחדש, וכמובן שילדיכם ישמחו לאכול סנדוויץ' שתכינו עם הלחם המנומר.
רכיבים לבצק החום כהה ואפיית הלחם:
אופן הכנת הבצק בהיר:
-
הוסיפו למעבד המזון את הקמח, הסוכר, המלח, השמרים והחלב שמיועדים לבצק הבהיר, וערבבו במהירות נמוכה עד לקבלת בצק במרקם חלק.
-
הוסיפו חמאה, ואז המשיכו לערבב מספר דקות עד לקבלת מרקם אחיד.
-
העבירו כ-¾ מהבצק שלכם לקערה נפרדת, והניחו בצד כשעתיים עד שהבצק יתפח ויכפיל את נפחו.
אופן הכנת הבצק החום בהיר:
-
הוסיפו את רכיבי הכתמים החומים הבהירים אל הבצק שנותר בקערת מעבד המזון, וערבבו היטב במשך 2-3 דקות.
-
חלקו את הבצק לשני חלקים, והעבירו את אחד מהחלקים לקערה נפרדת.
אופן הכנת הבצק החום כהה ואפיית הלחם:
-
הוסיפו לבצק שנותר לכם את אבקת הקקאו ההולנדי והחלב עבור הכתמים החומים הכהים, ערבבו את הרכיבים עד לקבלת בצק במרקם אחיד והניחו בצד כשעתיים, עד שהבצק יכפיל את נפחו.
-
כעת רדדו את שלושת חלקי הבצק השונים, וצרו מכל אחד מהם כדורים קטנים בכמות זהה. גודלם של הכדורים תלוי בכמות הבצק, כך שהכדורים הבהירים צפויים להיות גדולים מהשאר.
-
באמצעות מערוך רדדו את אחד מכדורי בצק הקקאו הבהיר לצורת אליפסה שטוחה. לאחר מכן, גלגלו את האליפסה לצורת גליל מוארך.
-
כעת קחו את אחד מכדורי בצק הקקאו ההולנדי, ושטחו גם אותו לצורת אליפסה שטוחה באמצעות מערוך. בשלב הבא, הניחו עליו את גליל הקקאו הבהיר שיצרתם, ועטפו אותו באמצעות האליפסה הכהה. אין צורך לכסות אותו באופן מלא.
-
בשלב השלישי, רדדו כדור בצק בהיר באמצעות מערוך לכדי אליפסה בגודל שיספיק על מנת לכסות את גליל הבצק הקודם, הניחו מעליו את גליל הבצק העטוף ועטפו אותו מכל הכיוונים בבצק הבהיר.
-
חזרו על שלבים 8-10 עבור כל שאר עיגולי הבצק.
-
סדרו את כל הגלילים בתבנית אפייה עמוקה וצרה, והניחו אותה בצד על מנת שיתפחו במשך כשעה.
-
לאחר שעברה שעה, הכניסו את תבנית גלילי הבצק שלכם לתנור שחומם ל-180 מעלות ואפו במשך כ-30 דקות.
-
לאחר 30 דקות, או כאשר כיכר הלחם שלכם הזהיבה, הוציאו את הלחם מהתנור ואפשרו לו להתקרר לפני החיתוך.
-
הלחם שלכם מוכן! תוכלו להגיש אותו לצד מרק או סלט, או להכין לילדיכם סנדוויץ' מנומר ומדליק לבית הספר.
מקור: דפני מ.