כל מי שטעם מופלטה עם ז'בן רצה לדעת כיצד מכינים את הקרם הייחודי והאוורירי הזה. כעת אתם יכולים ללמוד איך לעשות אותו בעצמכם עם מתכון חגיגי וטעים, בצורה נפלאה לז'בן מסורתי עבור המימונה או כל אירוע משמח אחר.
אופן הכנת הז'בן-נוגט:
-
הכניסו לסיר גדול את המים והסוכר, והביאו לרתיחה על להבה בינונית-גבוהה.
-
לאחר הרתיחה הנמיכו את גובה הלהבה לבינונית ובשלו כ-40 דקות נוספות עד לקבלת סירופ זהוב (ודאו שהסוכר נמס).
-
הוסיפו לסיר את מיץ הלימון ובשלו כ- 5 דקות נוספות, הניחו בצד עד שהסירופ יתקרר.
-
הקציפו את חלבוני הביצה לקצף יציב, והוסיפו לו בהדרגה את הסירופ הקר.
-
הקציפו עוד כ-15-20 דקות נוספות, עד להיווצרות קצף סמיך (לא נוזלי), יציב ודביק.
-
העבירו לקערה מהודרת, פזרו את השקדים/אגוזים והגישו!
מקור: מוטי רז