header

מתכון לעוגיות זוקיני ממולאות קרם שמנת

מתכון לחטיפים רכים, טעימים, מתוקים ובעיקר מפתיעים. הילדים לא יאמינו שהעוגיות הטעימות האלה עשויות למעשה מקישוא!

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגיות זוקיני ממולאות קרם שמנת
רכיבים לעוגיות:
חמאה - ¼ כוס (בטמפרטורת החדר)
רסק תפוחים - ½ כוס (לא ממותק)
סוכר לבן - ⅓ כוס
סוכר חום - ⅓ כוס
ביצה - 1
תמצית וניל - ½ כפית
קישוא - 1 (מגורר - למדוד לאחר סחיטת הנוזלים)
קמח - 1 כוס
קינמון - 1 כפית
סודה לשתייה - ½ כפית
אבקת אפייה - ½ כפית
מלח - ¼ כפית
רכיבים לקרם שמנת:
חמאה - 2 כפות (בטמפרטורת החדר)
גבינת שמנת - 100 גר' (דלת שומן)
אבקת סוכר - ½ כוס
תמצית וניל - ½ כפית
אופן הכנת העוגיות:
  1. חממו מראש תנור לחום של 180° מעלות.
  2. טרפו בקערה את החמאה והסוכרים במשך 2 דקות. הוסיפו את הביצה וטרפו שוב, ולאחר מכן הוסיפו את תמצית הוניל ורסק התפוחים וטרפו.
  3. בקערה נפרדת, ערבבו את הקמח, הקינמון, הסודה לשתייה, אבקת האפייה והמלח. הוסיפו את האבקות לקערת המרכיבים הרטובים וערבבו היטב.
  4. הוסיפו את הקישוא המגורר ואת שיבולת השועל וערבבו היטב. כסו את הקערה והניחו במקרר למשך שעה, או עד שהבצק התייצב.
  5. סדרו נייר אפייה על תבנית מתאימה, וצרו מהתערובת עוגיות קטנות ועגולות. אפו במשך 10 דקות, והניחו לעוגיות להתקרר.
  6. בזמן שהעוגיות מתקררות, הכינו את הקרם.
אופן הכנת הקרם שמנת:
  1. ערבבו את החמאה, הגבינה, אבקת הסוכר והוניל בקערה גדולה. טרפו היטב עד להגעה למרקם אוורירי.
  2. העבירו את הקרם לשקית זילוף, וזלפו אותו בין שתי עוגיות, חברו שני חצאים יחדיו ושמרו את העוגיות במקרר.
מקור: דפנה כרמי
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.