מתכון לחטיפים רכים, טעימים, מתוקים ובעיקר מפתיעים. הילדים לא יאמינו שהעוגיות הטעימות האלה עשויות למעשה מקישוא!
אופן הכנת העוגיות:
-
חממו מראש תנור לחום של 180° מעלות.
-
טרפו בקערה את החמאה והסוכרים במשך 2 דקות. הוסיפו את הביצה וטרפו שוב, ולאחר מכן הוסיפו את תמצית הוניל ורסק התפוחים וטרפו.
-
בקערה נפרדת, ערבבו את הקמח, הקינמון, הסודה לשתייה, אבקת האפייה והמלח. הוסיפו את האבקות לקערת המרכיבים הרטובים וערבבו היטב.
-
הוסיפו את הקישוא המגורר ואת שיבולת השועל וערבבו היטב. כסו את הקערה והניחו במקרר למשך שעה, או עד שהבצק התייצב.
-
סדרו נייר אפייה על תבנית מתאימה, וצרו מהתערובת עוגיות קטנות ועגולות. אפו במשך 10 דקות, והניחו לעוגיות להתקרר.
-
בזמן שהעוגיות מתקררות, הכינו את הקרם.
אופן הכנת הקרם שמנת:
-
ערבבו את החמאה, הגבינה, אבקת הסוכר והוניל בקערה גדולה. טרפו היטב עד להגעה למרקם אוורירי.
-
העבירו את הקרם לשקית זילוף, וזלפו אותו בין שתי עוגיות, חברו שני חצאים יחדיו ושמרו את העוגיות במקרר.
מקור: דפנה כרמי