מתכון לקינוח קליל ופשוט להכנה, אך עם זאת מוקפד מאוד, נאה ומשאיר רושם חיובי על כל מי שטועם אותו. פתרון מושלם לארוחה חגיגית.
אופן הכנת הקרם לימון:
-
חממו את השמנת עם הסוכר בסיר קטן וערבבו עד להמסת הסוכר. המשיכו להרתיח במשך 5 דקות, אך שימו לב ואל תתנו לשמנת לרתוח יתר על המידה.
-
הסירו מהאש, וערבבו פנימה את מיץ הלימון, הניחו לקרם להתקרר במשך 15 דקות לפחות. המפגש בין מיץ הלימון לשמנת הוא שיוצר את המרקם המיוחד של הקרם.
-
העבירו את התערובת ל-4 כלים דקורטיביים, והניחו במקרר למשך שעתיים לפחות, או עד להגעה למרקם יציב.
-
הגישו עם פטל טרי, לאיזון מושלם בין מתיקות לחמצמצות המעודנת.
מקור: נורית יובל