header

מתכון לעוגת פירות יבשים של אורלי דהן חרמש

אורלי מציינת שט"ו בשבט הוא אחד החגים האהובים עליה, ולמרות שאת העוגה הזו כדאי להכין בחג הזה, יתכן שתרצו להכין אותה במשך כל השנה. זהו מתכון בסיסי שתוכלו לשלב בו אי אילו פירות ואגוזים שתרצו.

למתכונים נוספים מהבלוג "Brown Sugar"

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת פירות יבשים של אורלי דהן חרמש מקור תמונה: brwsugar
רכיבים לעוגת פירות יבשים:
חמאה - 180 גר' (רכה)
סוכר דמררה - 1 כוס
קליפת תפוז - מ-1 תפוז (מגוררת)
מלח - ½ כפית
וניל - 1 כפית
קמח תופח - 3 כוסות (או רגיל, בתוספת שקית אחת של אבקת אפייה)
שמנת מתוקה - ½ כוס
אגוזים - 3 כוסות (קצוצים גס, לבחירתכם)
פירות יבשים - 1 כוס (קצוצים גס, לבחירתכם)
קמח - 2 כפות
שקדים - ½ כוס (פרוסים, לעיטור)
אבקת סוכר - 2-3 כפות (לעיטור)
אופן הכנת העוגת פירות יבשים:
  1. חממו תנור מראש ל-180 מעלות.
  2. ערבבו את האגוזים ואת הפירות היבשים בקערה אחת יחד עם 2 כפות קמח (זה עוזר להפריד בין חתיכות הפירות היבשים, וגם עוזר להם לא לשקוע לתחתית העוגה). הניחו את הקערה בצד. preperation מקור תמונה: brwsugar
  3. במיקסר עם וו גיטרה, עבדו יחד את החמאה, הסוכר, המלח, הווניל וקליפת התפוז לתערובת אחידה. preperation מקור תמונה: brwsugar
  4. הוסיפו את הביצים, בכל פעם ביצה אחת. מדי פעם נקו את הדפנות בעזרת מרית.
  5. הוסיפו את הקמח ואת השמנת המתוקה לסירוגין. היזהרו מערבוב יתר.
  6. העבירו לקערה גדולה יותר וערבבו פנימה את הפירות היבשים והאגוזים, עד שהם מתפזרים בצורה אחידה. preperation מקור תמונה: brwsugar
  7. העבירו לתבנית משומנת ויישרו. preperation מקור תמונה: brwsugar
  8. פזרו מעל העוגה את השקדים הפרוסים, ומעליהם את אבקת הסוכר.
  9. אפו למשך 45-50 דקות. העוגה והשקדים אמורים להזהיב והעוגה אמורה להתייצב במרכזה. preperation מקור תמונה: brwsugar
  10. ניתן להוסיף עוד אבקת סוכר לאחר הצינון.
מקור: אורלי דהן חרמש
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.