את עוגיות הפלורנטין, שמקורן בפירנצה שבאיטליה, בדרך כלל מכינים עם שכבת שוקולד מריר, אך לאורלי יש הצעה אחרת ומיוחדת לט"ו בשבט. מרקם הבצק הוא פירורי, חמאתי ועשיר, ואין ספק שהמתיקות של המנה הזו תשאיר בפיכם טעם של עוד.
למתכונים נוספים מהבלוג "Brown Sugar"
מקור תמונה:
brwsugar
אופן הכנת התחתית:
-
חממו את התנור מראש ל-180 מעלות.
-
חצו את מקל הווניל לאורכו ורוקנו את תוכנו משני חצאיו. חצי אחד ישמש לבצק התחתית, והחצי השני ישמש לציפוי.
מקור תמונה:
brwsugar
-
חתכו חמאה קרה לקוביות והעבירו למיקסר יחד עם אבקת הסוכר, המלח והווניל. ערבלו במהירות בינונית-גבוהה עד לריכוך.
-
הנמיכו את המהירות לאיטית והוסיפו את הקמח בבת אחת. ערבלו עד שנוצרים פירורים.
-
הוסיפו את השמנת המתוקה והמשיכו לערבל מעט, עד שמתקבל בצק פירורי שאינו אחיד.
מקור תמונה:
brwsugar
-
אפו בתנור במשך 15-20 דקות, עד שהמאפה יתחיל להזהיב קלות.
-
בינתיים התחילו להכין את ציפוי קרמל הדבש.
מקור: אורלי דהן חרמש