דובשניות הן עוגיות נוסטלגיות שמזכירות את הילדות הודות לשילוב המתוק של דבש עם תערובת התבלינים הנפלאה שגורם לנו לרצות מהן עוד ועוד. בעזרת מתכון הדובשניות שלפניכם, תוכלו להפיץ את ניחוח החג בכל פינה בבית, ולהתענג על עוגיות טעימות, רכות ונימוחות.
אופן הכנת הדובשניות:
-
המיסו את הקפה הנמס במים בסיר קטן.
-
הוסיפו את החמאה, הסוכר והדבש לסיר והביאו לרתיחה על חום בינוני.
-
בשלו תוך כדי ערבוב עד שהסוכר והחמאה נמסים והתערובת אחידה. הסירו את הסיר מהאש וצקו את התערובת לקערה גדולה. צננו כ-10-15 דקות.
-
הוסיפו לקערה את כל התבלינים וערבבו היטב.
-
הקציפו מעט את הביצים עם האבקת אפייה והסודה עם החומץ. העבירו הכל לקערה הגדולה וערבבו היטב.
-
הוסיפו פנימה את הקמח וערבבו עד שהקמח נבלע בתערובת הנוזלית.
-
כסו את הבלילה שנוצרה והניחו בטמפרטורת החדר כ-4 שעות או לילה.
-
חממו תנור לטמפרטורה של 160 מעלות.
-
רפדו תבניות בניירות אפייה, צרו כדורים מבצק הדובשניות והניחו כל כדור במרווחים של כ-4-5 ס''מ (חשוב מאוד העוגיות מתרחבות).
-
אפו את העוגיות התנור כ-20-25 דקות ולא מעבר על מנת שהעוגיות תישארנה רכות.
-
בינתיים הכינו את הציפוי.
אופן הכנת הציפוי:
-
בקערה גדולה הקציפו את החלב/מים עם אבקת הסוכר עד שהסוכר נמס לחלוטין.
-
טבלו את העוגיות בציפוי והוציאו אותן לתבנית. עשו זאת בזריזות על מנת שהציפוי לא ייקרש.(במידה ויתקשה, הוסיפו מעט חלב/מים וערבבו.
-
אחסנו את העוגיות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.