עוגיות הרוזלך האהובות יכולות לשמש כנשנוש נפלא לצד משקה חם, או כשאתם רוצים להגיש לאורחים קינוח פשוט וטעים במיוחד. הרוזלך שתכינו בעזרת המתכון הבא יוכנו באופן קבוע במטבח שלכם, ואתם ובני משפחתכם תוכלו ליהנות מהן בכל את שתרצו.
אופן הכנת הרוזלך:
-
נפו את הקמח והכניסו אותו אל קערת המיקסר.
-
הוסיפו לקערה מים, שמרים, חומץ ושמן זית, והתחילו ללוש במשך כ-6 דקות.
-
הוסיפו לקערה את המלח ולושו עוד כ-4-5 דקות עד להיווצרות בצק אחיד וגמיש. כסו את הקערה במגבת והניחו לתפיחה עד להכפלת נפח הבצק.
-
חלקו את הבצק ל-5-6 כדורים שווים בגודלם.
-
קחו כדור אחד, פדרו את משטח העבודה במעט קמח ורדדו את הכדור על המשטח ליצירת עלה מלבני דק.
-
מירחו על היריעה מעט ממרח נוטלה, גלגלו אותו לרולדה וחיתכו לעובי של 3-4 ס"מ. חיזרו על פעולה זו עם כל כדורי הבצק הנותרים. חתכו את הרולדה לחתיכות בעובי הרצוי.
מקור תמונה:
prettysimplesweet
-
חממו תנור לטמפרטורה של 220 מעלות.
-
סדרו את הרוזלך על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואפו במשך 6-8 דקות עד להזהבה קלה.
-
ביזקו מעט אבקת סוכר או הגישו את הרוזלך כמות שהן.