אצל שפרה, הלפתן הזה הוא אחד מסמלי החג. היא ממליצה להכין אותו מספר ימים מראש, ואם אתם רוצים ממש להתפנק, כדאי לאכול אותו יחד עם כדור גלידה מעל – פשוט מושלם!
למתכונים נוספים מהבלוג "במטבח עם שפרה"
מקור תמונה:
shifra-l
רכיבים ללפתן פירות יבשים:
אופן הכנת הלפתן פירות יבשים:
-
שטפו היטב את כל הפירות היבשים והעבירו אותם לסיר גדול.
-
הוסיפו את כל המצרכים לסיר, כסו מעט במים וגרמו לכל הפירות לשקוע (הם יצופו).
-
וודאו שהמים מכסים לגמרי את כל המצרכים. אם לא, הוסיפו מעט מים נוספים.
-
הביאו את הסיר לרתיחה, הנמיכו את עצמת האש ובשלו למשך חצי שעה.
-
קררו את המנה, העבירו לקערת זכוכית יפה, כסו וקררו היטב לפני ההגשה.
מקור תמונה:
shifra-l
מקור: במטבח עם שפרה