header

מתכון לעוגת פנפורטה של אורלי דהן חרמש

פנפורטה משמעותה באיטלקית הוא "לחם חזק", אך אין הכוונה למרקמה של העוגה, אלא לתיבול החזק שבה. זוהי עוגה מושלמת לט"ו בשבט, ואחרי שתטעמו אותה כבר תדעו מה תרצו לעשות עם כל הפירות היבשים שיגיעו לביתכם מהיום והלאה.

למתכונים נוספים מהבלוג "brown sugar"

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת פנפורטה של אורלי דהן חרמש מקור תמונה: brwsugar
רכיבים לעוגה:
פירות יבשים - 1 כוס (קצוצים גס, תוכלו להשתמש בכל פרי יבש שתרצו)
אגוזים - 2 כוסות (קלויים ,תוכלו להשתמש בכל סוג אגוז שתרצו)
קינמון - ½ כפית
ג'ינג'ר - ¼ כפית (טחון יבש)
מלח - ½ כפית
קקאו - 1 כף (גדושה)
פלפל שחור - ½ כפית (או צ'ילי יבש - לא חובה, אך מומלץ לאמיצים שביניכם)
קמח רגיל - ¾ כוס
דבש - ⅔ כוס
סוכר - ⅔ כוס
אבקת סוכר - מעט (לקישוט)
אופן הכנת העוגה:
  1. חממו תנור מראש ל-160° מעלות, רפדו תבנית עגולה בקוטר 22 ושמנו אותה.
  2. קלו את האגוזים למשך כמה דקות במחבת יבשה על אש בינונית, עד שהם מקבלים מעט גוון זהוב. לאחר מכן צננו אותם וקצצו גס.
  3. העבירו את האגוזים הקלויים ואת הפירות היבשים לקערה גדולה, הוסיפו לה את התבלינים, הקקאו והקמח, וערבבו. preperation מקור תמונה: brwsugar
  4. העבירו את הסוכר והדבש לסיר קטן והביאו אותו לרתיחה. לאחר מכן הנמיכו את עצמת האש ובשלו למשך דקה-שתיים נוספות.
  5. המיסו את השוקולד במיקרוגל או על אדים והוסיפו אותו לתערובת האגוזים והפירות היבשים. הוסיפו מעל את הסירופ וערבבו את הכל, לפני שיתקשה.
  6. העבירו את התערובת לתבנית שהכנתם מראש ויישרו את הכל. preperation מקור תמונה: brwsugar
  7. אפו למשך כ-25 דקות. לאחר מכן צננו לחלוטין וזרו אבקת סוכר בנדיבות. פרסו את העוגה בעזרת סכין חדה ומשוננת, ותוכלו לשמור אותה למשך מספר שבועות בכלי אטום.
מקור: אורלי דהן חרמש
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.