החציל הוא ירק טעים במיוחד, ולכן זה לא פלא שהוא מככב במנות רבות במטבח האיטלקי. אחת הדרכים הטובות ביותר להכין מנה מחצילים היא בסלט טעים, שמדגיש את הטעם של הירק הנהדר הזה ומאפשר ליהנות ממנו בפשטות, כמו במתכון האיטלקי המסורתי הבא.
אופן הכנת הסלט חצילים:
-
חממו את התנור ל-175 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו אותו היטב.
-
חוררו את החצילים בעזרת סכין, הניחו על תבנית האפייה והכניסו לתנור לשעה וחצי או עד שהחצילים מתרככים.
-
הוציאו את החצילים, הניחו להם להתקרר, הורידו מהם את הקליפה וחתכו לקוביות או עיגולים.
-
בקערה גדולה, ערבבו יחד שום, שמן זית, חומץ, סוכר, פטרוזיליה, אורגנו, בזיליקום, מלח ופלפל. הוסיפו את חתיכות החציל וערבבו היטב.
-
הכניסו למקרר לשעתיים לפחות לספיגת טעמים והגישו קר.