header

מתכון לסלט חצילים בנוסח איטלקי

החציל הוא ירק טעים במיוחד, ולכן זה לא פלא שהוא מככב במנות רבות במטבח האיטלקי. אחת הדרכים הטובות ביותר להכין מנה מחצילים היא בסלט טעים, שמדגיש את הטעם של הירק הנהדר הזה ומאפשר ליהנות ממנו בפשטות, כמו במתכון האיטלקי המסורתי הבא.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לסלט חצילים בנוסח איטלקי
רכיבים לסלט חצילים:
שן שום - 1 (כתושה)
שמן זית - 3 כפות
סוכר לבן - 2 כפות
פטרוזיליה - 1 כפית (יבשה)
אורגנו - 1 כפית (יבש)
בזיליקום - ½ כפית (יבש)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הסלט חצילים:
  1. חממו את התנור ל-175 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו אותו היטב.
  2. חוררו את החצילים בעזרת סכין, הניחו על תבנית האפייה והכניסו לתנור לשעה וחצי או עד שהחצילים מתרככים.
  3. הוציאו את החצילים, הניחו להם להתקרר, הורידו מהם את הקליפה וחתכו לקוביות או עיגולים.
  4. בקערה גדולה, ערבבו יחד שום, שמן זית, חומץ, סוכר, פטרוזיליה, אורגנו, בזיליקום, מלח ופלפל. הוסיפו את חתיכות החציל וערבבו היטב.
  5. הכניסו למקרר לשעתיים לפחות לספיגת טעמים והגישו קר.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.