הדלורית היא ירק נהדר, העשיר בקרוטנואידים. אלו הם אנטיאוקסידנטים המצויים בירקות כתומים וצהובים המאיטים את הליך ההזדקנות, ועוזרים במניעת מחלות כמו טרשת עורקים, וסרטן. כמו כן, הקרוטנואידים חשובים לבריאות העיניים, העור, המערכת החיסונית ומערכת העיכול. אבל לא צריך תירוץ בריא כדי ליהנות מהמעדן הכפרי הזה. הנה מתכון מיוחד עם דלורית!
אופן הכנת הדלורית:
-
חצו את הדלורית ורוקנו את התוכן באמצעות כף.
-
הניחו בתבנית אפייה ותבלו בענף טימין, שמן זית ושיני שום חצויות.
-
חממו בתנור ל-180° עד שהדלורית מתרככת.
-
הוסיפו ביצה לכל "קערה" של הדלורית ותבלו בקורט אגוז מוסקט.
-
פזרו מלמעלה קוביות של גבינה קשה, ניתן גם לגרד את הגבינה.
-
הכניסו לתנור בשנית עד שהביצה מתבשלת.
מקור: אורית בנגל