האגסים נמצאים בשיאם כעת ובמקום להשתמש בהם בקינוחים מסורתיים, מומלץ להכין איתם גם מנות מלוחות, כמו הסלט הבא. השילוב בין חם לקר, בין מתיקות למליחות ובין פרי לגבינה יוצר סלט מיוחד וסתווי שמשמש כמנת פתיחה מעולה לכל ארוחה.
מקור תמונה:
Toni Girl
אופן הכנת הסלט אגסים:
-
לקערה בינונית, הכניסו את פרוסות האגסים וטפטפו עליהן 1 כף שמן זית.
מקור תמונה:
Indiana Public Media
-
חממו מחבת בינונית וצלו עליה את חתיכות האגס, כדקה מכל צד. הניחו אותם בצד שיצטננו.
-
בקערה בינונית, ערבבו את השמן שנותר, חומץ ודבש. הוסיפו לרוטב את האגסים ויתר הרכיבים, ערבבו היטב והגישו.