מתכון לסלט המשלב בתוכו את טעמו המריר של כרוב הקייל, שנחשב למזון על, יחד עם שלל הפתעות מתוקות כמו רוטב התפוחים והדלורית, בשילוב קרוטונים מקוריים ופשוטים להכנה!
אופן הכנת הרוטב:
-
שימו את סיידר התפוחים בסיר בישול והביאו לרתיחה. בשלו את הסיידר למשך 15-20 דקות עד שהוא יצטמצם ל-⅓ כוס.
-
כשהוא סמיך וסירופי, הסירו מהאש והוסיפו לתוך הסיר את הדבש, חומץ התפוחים, שמן הזית, פלפל הקאיין, מלח ופלפל וערבבו.
-
בזמן הכנת הרוטב, חממו את התנור ל-200° מעלות.
אופן הכנת הקרוטוני ברי:
-
הכינו שני כריכים של לחם עם גבינת הברי, שתי פרוסות בכל כריך. חממו במחבת את החמאה, וטגנו למשך 3-5 דקות כל כריך משני צידיו, עד שהם נהיים קלויים והגבינה מומסת, והסירו מן האש.
-
לאחר כמה דקות בהן הכריכים הצטננו מעט, חתכו אותם לקוביות דקות.
אופן הכנת הסלט דלורית:
-
שימו את הקייל בקערה גדולה, הוסיפו 2 כפות שמן זית, 2 כפות פרמז'ן, וקורטוב של מלח ופלפל.
-
ערבבו היטב למשך 1-2 דקות עם הידיים, הניחו על תבנית מכוסה בנייר אפייה, והכניסו לתנור למשך 15-18 דקות עד שהתערובת תהיה קריספית. במהלך האפייה, ערבבו את תערובת הקייל פעם - פעמיים.
-
בתום האפייה העבירו את התערובת אל קערה גדולה והניחו בצד.
-
במקביל, שימו את הדלורית בקערה וערבבו היטב עם מחצית מרוטב הסיידר.
-
בתבנית נוספת, מכוסה בנייר אפייה ומשומנת בשמן זית, פזרו את הדלורית הקצוצה ואפו בתנור למשך 20 דקות.
-
הוציאו מהתנור, והוסיפו לתערובת את התפוחים הקצוצים והפקאנים וטפטפו מעל עוד קצת מרוטב הסיידר וערבבו היטב.
-
אפו לעוד כ-15-25 דקות עד שהדלורית והתפוחים יתרככו.
-
הוסיפו את תערובת הדלורית אל תערובת הקייל וערבבו היטב.
-
בעת ההגשה, פזרו את קרוטוני הברי על הסלט והוסיפו מעל את שאר רוטב הסיידר.
מקור: טל ו.