מעבר לעובדה שהלחם ההודי עשיר ברכיבים בריאים וטעימים, הודות לכורכום, כמון וג'ינג'ר, מדובר במנת פתיחה מצוינת עבור כל מי שמעוניין להגן על הלב, להוריד את רמת הסוכר והכולסטרול בגוף וליהנות משיפור ברמות הגלוקוז בדם.
אופן הכנת הלחם הודי:
-
הכניסו אל תוך קערה בינונית יוגורט, אבקת כורכום, מלח (במידת הצורך) ו-2 כפות מים, וערבבו היטב. לאחר מכן הוסיפו את קוביות הלחם וערבבו עד שהלחם יהיה מצופה בתערובת היוגורט.
-
הניחו מחבת על להבה בינונית-גבוהה, הוסיפו 2 כפות שמן ואחרי שהוא יתחמם הוסיפו זרעי כמון. כשזרעי הכמון יחלו להשמיע קולות פיצוח, הוסיפו צ'ילי ירוק, עלי קארי וג'ינג'ר, וטגנו במשך מספר שניות. כעת, הוסיפו פרוסות בצל, וטגנו עד שישחימו קלות.
-
הנמיכו את האש, הוסיפו את הלחם המצופה, ערבבו מדי פעם והמשיכו לטגן עד שהלחם יקבל גוון חום זהבהב.
-
לבסוף, הכניסו את הלחם אל תוך קערת הגשה, קשטו אותו בכוסברה לפי טעמכם והגישו.
מקור: לימור י.