header

מתכון לציר ירקות טבעי

ציר ירקות שמבוסס על רכיבים טריים ובריאים יעשיר כל מנה, ותוכלו להשתמש בו להכנת מאכלים שונים המיועדים לארוחה חלבית, או עבור מנות צמחוניות וטבעוניות שאתם רוצים להוסיף להן טעם ייחודי.

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לציר ירקות טבעי מקור תמונה: Alpha
רכיבים לציר ירקות:
סלרי - ½ קג'
בצל - 700 גרם
גזר - ½ קג' (חתוך לחתיכות באורך 2 ס''מ)
עגבניות - ½ קג' (ללא הליבה)
פלפלים - ½ קג' (מתוקים, חתוכים לרצועות בעובי 2 ס"מ)
לפת - ½ קג' (חתוך לקוביות)
שמן זית - 2 כפות
פלפל שחור - 6 (גרגירים שלמים)
פטרוזיליה - חופן (קצוצה)
מים - 4 ליטר
אופן הכנת הציר ירקות:
  1. חממו את התנור שלכם ל-230 מעלות ובינתיים הסירו את העלים מהסלרי והניחו את הגבעולים בצד.
  2. חממו שמן במחבת על להבה בינונית-גבוהה ואז הוסיפו בצל, גזר, עגבניות, פלפלים מתוקים ולפת וטגנו במשך כ-15 דקות.
  3. לאחר כ-15 דקות, העבירו את הירקות שבמחבת אל כלי חסין לחום והכניסו לתנור החם לצלייה במשך כשעה, או עד שכל הירקות יתחילו להשחים ולהגיר נוזלים.
  4. כעת, צקו מים אל תוך סיר גדול, הכניסו את הירקות המושחמים ואת כל שאר הרכיבים שבמתכון והניחו על הכיריים מעל להבה גדולה והביאו לרתיחה. preperation מקור תמונה: Ian Fuller
  5. לאחר הרתיחה, הנמיכו את הלהבה מעט ובשלו עד שהנוזלים יצטמצמו לחצי מכמותם ההתחלתית.
  6. לסיום, העבירו את הציר דרך מסננת לתוך כלי אחסון גדול או לכלים קטנים, הכניסו למקרר או למקפיא והשתמשו בעת הצורך.
טיפ השף:
לאחר הסינון של הציר, צקו את הנוזל למתקן של קוביות קרח והקפיאו, כך תוכלו להשתמש בו בעת הצורך.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.