header

מתכון לטופו פיקנטי עם רוטב חמאת בוטנים

אם ברצונכם לפנק את משפחתכם בארוחה קלילה, טעימה ומזינה נסו את המתכון הבא שיוצר שילוב מושלם של טעמים! 

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לטופו פיקנטי עם רוטב חמאת בוטנים
רכיבים לטופו פיקנטי:
טופו - 400 גר'
שמן בוטנים - 1 כף (או שמן קנולה)
שיני שום - 3 (קצוצות)
בצל ירוק - 2 גבעולים (פרוס - לקישוט)
רכיבים לרוטב:
רוטב סויה - 3 כפות
חומץ אורז - 3 כפות
חמאת בוטנים - 2 כפות
ציר ירקות - 2 כפות (או מים)
רוטב צ'ילי חריף - לפי הטעם
אופן הכנת הטופו פיקנטי:
  1. סננו את הטופו היטב במסננת. לאחר מכן, חתכו אותו למלבנים ברוחב של 3 ס"מ לערך והניחו בין שכבה כפולה של נייר סופג. כעת, לחצו בעדינות עם ידכם על הנייר הסופג על מנת שכל הנוזל שלו ייספג בנייר. preperation
  2. הניחו מחבת גדולה ועמוקה על להבה גבוהה למשך דקה. לאחר מכן הוסיפו שמן בוטנים או שמן קנולה, והניחו לו להתחמם במשך 30 שניות. הוסיפו את פרוסות הג'ינג'ר והשום, וטגנו אותם במשך 30 שניות. הוסיפו את חתיכות הטופו למחבת, הנמיכו את הלהבה לבינונית-גבוהה, וטגנו עד שהטופו ישחים משני צדיו, 8-7 דקות לערך.
  3. כשחתיכות הטופו ישחימו הוסיפו את הרוטב שהכנתם בסעיף השני, הורידו את הלהבה לנמוכה ובשלו עד שהרוטב יסמיך מעט. הסירו את המחבת מהאש, העבירו את חתיכות הטופו לצלחת, צקו את הרוטב שנותר במחבת וקשטו עם בצל ירוק.
אופן הכנת הרוטב:
  1. הכניסו לקערה רוטב סויה, חומץ אורז, חמאת בוטנים, נקטר אגבה, מים או ציר ירקות וערבבו היטב. לבסוף הוסיפו את הרוטב החריף לפי טעמכם.
מקור: טל.ק
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.