אם ברצונכם לפנק את משפחתכם בארוחה קלילה, טעימה ומזינה נסו את המתכון הבא שיוצר שילוב מושלם של טעמים!
אופן הכנת הטופו פיקנטי:
-
סננו את הטופו היטב במסננת. לאחר מכן, חתכו אותו למלבנים ברוחב של 3 ס"מ לערך והניחו בין שכבה כפולה של נייר סופג. כעת, לחצו בעדינות עם ידכם על הנייר הסופג על מנת שכל הנוזל שלו ייספג בנייר.
-
הניחו מחבת גדולה ועמוקה על להבה גבוהה למשך דקה. לאחר מכן הוסיפו שמן בוטנים או שמן קנולה, והניחו לו להתחמם במשך 30 שניות. הוסיפו את פרוסות הג'ינג'ר והשום, וטגנו אותם במשך 30 שניות. הוסיפו את חתיכות הטופו למחבת, הנמיכו את הלהבה לבינונית-גבוהה, וטגנו עד שהטופו ישחים משני צדיו, 8-7 דקות לערך.
-
כשחתיכות הטופו ישחימו הוסיפו את הרוטב שהכנתם בסעיף השני, הורידו את הלהבה לנמוכה ובשלו עד שהרוטב יסמיך מעט. הסירו את המחבת מהאש, העבירו את חתיכות הטופו לצלחת, צקו את הרוטב שנותר במחבת וקשטו עם בצל ירוק.
אופן הכנת הרוטב:
-
הכניסו לקערה רוטב סויה, חומץ אורז, חמאת בוטנים, נקטר אגבה, מים או ציר ירקות וערבבו היטב. לבסוף הוסיפו את הרוטב החריף לפי טעמכם.
מקור: טל.ק