דלעת הערמונים (או דלעת הבלוט), היא זן ישראלי של הדלעת האמריקאית שפותח במרכז מחקר נווה-יער של מכון וולקני, והיא נחשבת למקור עשיר לסיבים תזונתיים, אשלגן, מגנזיום, מנגן וויטמינים B ו-C. ניתן לבשל אותה בשלל צורות – במיקרוגל, בטיגון, בקלייה ואף באידוי, אך אין דרך פשוטה וטובה יותר מלהכין אותה בתנור. בעזרת המתכון הבא תקבלו מנה מתוקה וטעימה במיוחד שתהיה אחת האהובות עליכם ועל הילדים שלכם בערבי הסתיו הקרירים.
רכיבים לדלעת ערמונים צלויה עם סירופ מייפל וקינמון:
אופן הכנת דלעת ערמונים צלויה עם סירופ מייפל וקינמון:
-
חממו את התנור מראש ל-200 מעלות ופרשו נייר אפייה על תבנית אפייה.
-
חתכו את הדלעות בזהירות לחצי – אפשר לעשות את זה על מגבת כדי שהן לא יתגלגלו. הסירו את החוטים והזרעים עם כף והניחו את חצאי הדלעות על נייר האפייה עם הצד החצוי כלפי מעלה.
-
הברישו את פנים הדלעות בשמן זית, הניחו בתוך כל חצי 1 כף חמאה וזלפו בתוך כל אחת ½ כף סירופ מייפל. לבסוף בזקו מלח וקינמון מעל.
מקור תמונה:
natashaskitchen.com
-
אפו בתנור למשך 45-60 דקות, בהתאם לגודל הדלעות, עד שבשר הדלעות רך כשמחדירים דרכו סכין. כדי לשפר את טעמן, הברישו אותן במיצים שנאגרים בתחתיתן לאחר 30 דקות של אפייה.
-
להגשה, העבירו את הדלעות למגש, זלפו מעל עוד קצת סירופ מייפל ובזקו עוד מלח לפי הטעם.
טיפ השף:
מומלץ לחמם כל דעת במיקרוגל למשך דקה כדי להקל על פעולת החיתוך.