מרגריטה היא קוקטייל מנוער על בסיס טקילה. מכינים אותו בשייקר או מערבבים בבלנדר. המתכון הבא שלנו הולך מצויין עם טאקוס וסלסלה כי מתיקות האבטיח משתלבת בצורה מדהימה עם חריפות החלפיניו ומתקבל קוקטייל מענג ומעורר שכיף לשתות ביום/ערב חם. למקרה שאין ברשותכם שייקר אפשר לצקת לכוסות ¾ מיץ אבטיח, ½ גרם טקילה, ⅕ לימון ליים, לערבב ולהוסיף קרח. אפשרות נוספת להכניס את הרכיבים לתוך צנצנת עם מכסה שנסגר היטב, ולנער את כל המרכיבים יחד.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים מרגריטה אבטיח חריפה:
לימון ליים: מומלץ להשתמש בלימון ליים ולא לימון רגיל. הליים בעל טעם עדין ומעט מתקתק, החלפה בלימון רגיל תשנה את הטעם ותגרום למרגריטה להיות חמוצה - חריפה.
אבטיח: אפשר לסנן את האבטיח כמו במתכון ואפשר לוותר על הסינון ולהשאיר מרקם גס, לבחירתכם.
חלפיניו: אפשר להשמיט את פלפל החלפיניו ולהפוך את המתכון למתקתק, ואפשר אם אתם חובבי חריף להגדיל את הכמות.
טקילה: לא כדאי להחליף את הטקילה באלכוהול אחר, אם אתם מתעקשים מומלץ לעשות זאת עם וודקה.