header

מתכון לעוגיות ספקולוס

את טעם הקינמון והקרמל של עוגיות ה"לוטוס" כולנו מכירים כאן בישראל, אבל למעשה לא כולנו יודעים שהן גלגול של עוגיות בלגיות מסורתיות שנקראות "ספקולוס". ההבדל העיקרי בין שתיהן הוא כמות התבלינים הגדולה שמאפיינת את הספקולוס והופכת אותן לעוגיות עשירות ומורכבות יותר מבחינת ארומה וטעמים, וללא ספק לתענוג של ממש לצד כוס קפה או תה. אז הניחו בצד את הלוטוס, והכירו את ה״אב הקדמון״ שלהן - עוגיות ספקולוס בלגיות מסורתיות, חוויה של ארומה משגעת ותבלינית בפה!
זמן הכנה: 15 דקות
כמות יחידות: 20
רמת קושי: קל
רכיבים לעוגיות ספקולוס:
קינמון - 1 כף (טחון)
אגוז מוסקט - ½1 כפיות (טחון)
ציפורן - 1 כפית (טחון)
ג'ינג'ר - 1 כפית (טחון)
הל - ¼ כפית (טחון)
פלפל לבן - ¼ כפית (טחון)
אניס - ¼ כפית (טחון)
קמח - ½1 כוסות (185 גרם ועוד לקימוח)
מלח - ¼ כפית
אבקת אפייה - ¼ כפית
חמאה - ½ כוס (115 גרם)
סוכר חום - ½ כוס (110 גרם)
ביצה - 1
סוכר לבן - ½ כוס (100 גרם)
אופן הכנת עוגיות ספקולוס:
  1. בקערה בינונית ערבבו היטב את כל התבלינים: קינמון, אגוז מוסקט, ציפורן, ג'ינג'ר, הל, פלפל לבן ואניס, והניחו בצד.
  2. בקערה גדולה נפרדת שימו קמח, מלח, אבקת אפייה ו-½3 כפיות מתערובת התבלינים שהכנתם, וערבבו היטב.
  3. בקערה גדולה נפרדת ערבבו יחד חמאה, סוכר חום, סוכר לבן, ותוך כדי הערבוב שלבו גם את הביצה.
  4. הוסיפו את תערובת הקמח אל הקערה עם תערובת החמאה וערבבו היטב עד לקבלת בצק בעל מרקם אחיד.
  5. הוציאו את הבצק מהקערה, עטפו אותו בנייר נצמד והכניסו למקרר למשך 2-6 שעות.
  6. הניחו את בצק העוגיות הקר על משטח מקומח ורדדו אותו למשטח בעובי של כ-½ ס"מ.
  7. חתכו את הבצק לצורת העוגיות המבוקשת - באופן מסורתי עוגיות אלה הן בצורה מלבנית.
  8. סדרו את העוגיות על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, הכניסו אותן לתנור, כוונו ל-175 מעלות ואפו במשך 12-14 דקות.
  9. הוציאו את העוגיות, צננו אותן מעט, העבירו לצלחת הגשה לצד קפה או תה - והתענגו!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
תכנים קשורים: קינמון , תבלינים , עוגיות
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.