המטבח הרוסי עשיר במטעמים נהדרים, אך אם יש משהו אחד שהם בטוח מבינים בו זה משקאות חמים, ובפרט תה. אך לצד אותו תה צריך לנשנש איזו עוגייה מנחמת, וגם כאן הם מצאו את הפתרון המושלם שגם מתאים לעונה הקרה של השנה – עוגיות כדורי שלג! הן אבקתיות וכל כך רכות עד שכמעט נמסות בפה – אתם חייבים לנסות!
רכיבים לעוגיות כדורי שלג:
אבקת סוכר - ½ כוס + 2 כוסות נוספות לגלגול העוגיות
אופן הכנת עוגיות כדורי שלג:
-
חממו את התנור מראש ל-200 מעלות, ורפדו תבנית אפייה בנייר אפייה.
-
קלו את האגוזים במחבת יבשה על אש בינונית למשך 5 דקות, עד שיתחילו להעלות ריח ויקבלו צבע זהוב מעט. הקפיצו אותם לעיתים קרובות.
-
בקערת מיקסר חשמלי ערבלו יחדיו את החמאה, ½ כוס אבקת סוכר ו-1 כפית תמצית וניל, עד שמתקבלת תערובת חלקה.
-
הוסיפו לתערובת קמח ומלח והמשיכו לערבל עד שאין כפלים בבצק – התערובת תהיה גושית.
-
השתמשו במרית חזקה כדי להחדיר את האגוזים לתוכה עד שהם מתפרשים בה באופן שווה.
-
צרו מהבצק כדורים בגודל 2.5 ס"מ (אפשר להשתמש בכף עוגיות קפיצית), והניחו אותם על נייר האפייה במרחק של 2.5 ס"מ אחד מהשני.
-
הכניסו לתנור לאפייה למשך 12-15 דקות, עד שהקצוות של העוגיות משחימות בבסיסן.
-
מלאו קערה ב-1 כוס אבקת סוכר, גלגלו בו את כדורי העוגיות כשהם עוד חמים מאוד והעבירו לצלחת לקירור.
-
כשהעוגיות מגיעות לטמפרטורת החדר גלגלו אותם שוב ב-1 כוס אבקת סוכר כדי לקבל כדורי שלג מושלמים והגישו.
טיפ השף:
אפשר לאחסן את העוגיות למשך שבוע בקופסה אטומה.