תות הוא אחד הפירות האהובים ביותר בעונת החורף, בעיקר מכיוון שהוא מוגבל אצלנו לעונה זו, ואחד הדברים הטובים ביותר שאפשר לעשות איתו זה עוגת תות נהדרת. אך לפניכם לא נמצא סתם עוד מתכון לעוגת תות רגילה, אלא לכזה שמכיל גם סירופ תותים סמיך, מתוק ומפנק, שהופך אותה לתענוג של ממש. לפני שעונת החורף תסתיים אתם חייבים להכין ולטעום את העוגה הנהדרת הזו – לא תצטערו על כך!
אופן הכנת מתכון לעוגת תות:
-
שמנו תבנית קפיצית בקוטר 22 ס"מ, צפו את תחתיתה בנייר אפייה וחממו את התנור מראש ל-190 מעלות.
-
בעזרת מיקסר טרפו בקערה גדולה את הביצים עם הסוכר על מהירות גבוהה למשך 5 דקות, או עד שמתקבלת תערובת סמיכה בצבע בהיר.
-
הוסיפו לקערה את השמנת החמוצה, השמן ותמצית הווניל, וטרפו על מהירות נמוכה, עד שכל הרכיבים מתאחדים.
-
בקערה קטנה ונפרדת, ערבבו יחדיו את הקמח, אבקת האפייה והמלח, עד שהחומרים מתאחדים.
-
הפעילו את המיקסר על מהירות נמוכה-בינונית והוסיפו לקערה את תערובת הקמח לאט לאט – ב-3 מקבצים. אפשרו לקמח להיטמע היטב בתערובת לפני שתוסיפו עוד ממנו, והמשיכו לערבל עד שמתקבלת תערובת אחידה – אל תערבלו יותר מזה!
-
העבירו חצי מהתערובת לתבנית האפייה שהכנתם מראש, וצפו אותה בקוביות התותים. מרחו על גביהם את שאר התערובת, צפו בחצאי התותים כשהצד החתוך פונה כלפי מטה ולחצו אותם קלות לתוך התערובת.
-
אפו את העוגה למשך 45-55 דקות, או עד שקיסם שמוחדר למרכזה יוצא נקי.
-
תנו לעוגה להתקרר בתבנית למשך 15-20 דקות, ולאחר מכן העבירו מרית דקה סביבה כדי להפריד אותה מהטבעת לפני שתסירו אותה. לאחר מכן תנו לעוגה להתקרר עוד קצת בטמפרטורת החדר.
-
לפני ההגשה צקו על העוגה מהסירופ ופזרו אבקת סוכר לפי הטעם.
אופן הכנת רוטב תותים:
-
בזמן שהעוגה בתנור, הכניסו למעבד מזון את התותים והסוכר וערבלו עד שמתקבלת תערובת חלקה.