מי אמר שגלידה טובה חייבת להיות מבוססת על מצרכים חלביים? המתכון הנפלא הבא יוכיח לכם שגם גלידה טבעונית וללא גלוטן יכולה להיות מעדן שקשה להתנגד אליו. הכירו את גלידת הקשיו שלנו עם תוספת מרעננת של פטל בציפוי של שוקולד - בדיוק כמו בסופר, רק בריאה ועשירה יותר!
רכיבים לגלידות קשיו ופטל על מקל:
אופן הכנת גלידות קשיו ופטל על מקל:
-
השרו את אגוזי הקשיו בתוך מים למשך הלילה (או לחלופין הרתיחו אותם במים במשך 15 דקות להאצת התהליך). בסיום סננו החוצה ושטפו אותם במים.
-
בתוך מעבד מזון שימו קשיו, קרם קוקוס, 2 כפות סירופ מייפל ותמצית וניל והפעילו עד לקבלת מרקם קרמי וחלק.
-
הפשירו ורככו את גרגירי הפטל בתוך מחבת עד שניתן למעוך אותם באמצעות מזלג. הוסיפו מעליהם ½1 כפות סירופ מייפל וצ'יה, ערבבו והניחו בצד. הקפידו להמשיך לערבב מדי פעם כדי למנוע התגיישות.
-
קחו תבנית סיליקון לגלידות בעלת 8 שקעים, ופזרו חצי מתערובת קרם הקשיו אל תוך שקעי הגלידות. בכל אחד מהשקעים הניחו מקל גלידה על גבי התערובת שיצקתם.
-
שימו מנה מתערובת הפטל במרכז כל גלידה ואז הוסיפו עליה את יתר קרם הקשיו וכסו היטב.
-
הכניסו את הגלידות למקרר עד להקפאה מלאה, כ-3-4 שעות או למשך הלילה.
-
המיסו את השוקולד ביחד עם שמן הקוקוס בסיר קטן שמונח בתוך סיר גדול מלא במים חמים. לחלופין תוכלו לעשות זאת במיקרוגל.
-
הסירו את הגלידות בזהירות מתבנית הסיליקון וטבלו בשוקולד החם עד לציפוי מלא. לאחר מכן הניחו אותן על נייר אפייה עד להתקרשות השוקולד.
-
אם הציפוי דק מדי לטעמכם, תוכלו לטבול בשנית לאחר שהשוקולד התגבש.
-
קשטו את הגלידות לפי בחירתכם והכניסו להקפאה נוספת. לפני האכילה יש להוציא החוצה למשך מספר דקות עד לקבלת מרקם קרמי - התענגו בתיאבון!
טיפ השף:
את המתכון הזה אפשר לשנות לפי טעמכם: להחליף את הפטל בפירות אחרים, להמיר את הקשיו באגוזים שונים ואפילו את השוקולד המריר באחד אחר.