מי מאיתנו שטעם עוגיות טחינה בעבר, ודאי יודע שהמרקם הנימוח שלהן הוא תענוג צרוף שאפשר לפתוח איתו כל בוקר, או לשדרג את כוס הקפה והתה שלנו. המתכון הבא שלנו לעוגיות הטחינה מקבל טוויסט קטן של בריאות, כך שבמקום קמח לבן תמצאו בו קמח כוסמין שיוסיף ממד של עדינות, לצד נגיעות מתקתקות של דבש.
רכיבים לעוגיות טחינה כוסמין עם דבש:
אופן הכנת עוגיות טחינה כוסמין עם דבש:
-
בקערה גדולה ערבבו יחד את החמאה והדבש עד להשתלבות. לאחר מכן הוסיפו את הטחינה, תמצית הווניל, הקינמון, קמח הכוסמין ואבקת האפייה. ערבבו היטב עד לקבלת מרקם אחיד.
-
הכניסו את בצק העוגיות למקרר למשך 45 דקות.
-
חממו מראש את התנור ל-180 מעלות.
-
קרצו כחצי כפית מבצק העוגיות בכל פעם לטובת יצירת כדורים. שטחו קלות כל כדור לצורת עוגייה באמצעות אגוז מלך או האגודל.
-
הניחו את העוגיות על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, במרחק של כ-½2 ס"מ האחת מהשנייה.
-
הכניסו לתנור לאפייה של כ-10 דקות, או עד לקבלת גוון זהוב-חום - הגישו והתענגו בתיאבון!