החלות המסורתיות של סעודת ערב שבת לרוב עשויות מקמח לבן, אך בשנים האחרונות צצו להן גרסאות נוספות ובריאות יותר, שלחלקנו כבר יצא להתנסות בהן. אחת מהן, שהיא באופן מפתיע פחות פופולרית - אך אהובה עלינו מאוד - היא חלה מקמח כוסמין, שמאופיינת במרקם נפלא ומתיקות עדינה. את התענוג הנפלא הזה תוכלו להכין בקלות בביתכם עם המתכון הבא:
אופן הכנת חלה מקמח כוסמין:
-
שפכו את המים החמים אל קערת מיקסר חשמלי, מעליהם הוסיפו את השמרים הטריים ו-½ כפית מהדבש. ערבבו בעדינות עד להמסת השמרים, ואפשרו לתערובת לנוח למשך 5-10 דקות. אם בחרתם להשתמש בשמרים יבשים, דלגו על השלב הזה וערבבו אותם עם המים ביחד עם שאר המצרכים בשלב הבא.
-
הוסיפו את הביצה, השמן, הדבש וקמח הכוסמין. חברו וו לישה למיקסר והפעילו למשך 3-4 דקות עד להתגבשות הבצק. מדי פעם הקפידו להפסיק את פעולת המיקסר ולגרד מדפנות הקערה את הקמח שנדבק.
-
הנמיכו את עוצמת המיקסר והוסיפו בפעימות את המלח - כך שכל פעימה תספג היטב בבצק. הגבירו בחזרה את עוצמת המיקסר והמשיכו ללוש במשך 3-5 דקות.
-
כדי לבדוק את הבצק, קרצו חתיכה קטנה ממנו ונסו למעוך אותה על האצבע - אם היא נמתחת מבלי להיקרע, הבצק מוכן.
-
כסו באמצעות ניילון נצמד את קערת המיקסר עם הבצק בתוכה, ואפשרו לו לטפוח עד להכפלת נפחו, כ-3 שעות.
-
העבירו את הבצק למשטח מקומח קלות וקפלו אותו בעדינות עד להוצאת האוויר.
-
חלקו את הבצק למספר החלקים הרצוי לטובת הכנת החלות. אם ברצונכם להכין 2 חלות קטנות, חלקו אותו לשניים, ואז כל חצי למספר רצועות לקליעת צמה לפי בחירתכם.
-
קלעו צמות מן הבצק, הניחו בתבנית האפייה וכסו בצורה לא הרמטית באמצעות ניילון נצמד או מגבת נקייה ואפשרו לבצק לטפוח במשך ¼1-½1 שעות נוספות, עד שהוא הופך לאוורירי.
-
חממו תנור מראש ל-180 מעלות.
-
הברישו את החלות באמצעות הביצה הטרופה, הכניסו לתנור ואפו במשך 25-30 דקות - ואכלו בתאבון!
טיפ השף:
כדי ליצור ציפוי כהה לחלה הברישו אותה רק בחלמון - אם ברצונכם להבהיר אותה מעט הוסיפו לחלמון 1-2 כפיות מים. אם אתם חפצים לקבל ציפוי בהיר, הברישו את החלה עם ביצה שלמה בתוספת של 1-2 כפיות מים.